Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

WEF: Πυρ στην «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση»


Πέντε νέες κατηγορίες κινδύνων ανοίγουν το πυρ της «Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης» στην ατζέντα της 46ης ετήσιας Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας 20-23 Ιανουαρίου 2016. Οι περιβαλλοντικοί, οι γεωπολιτικοί, οι οικονομικοί, οι κοινωνικοί και οι κίνδυνοι που απορρέουν από την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος με το WEF και το «Βαρομετρικό 2016» που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα η
Allianz.
Σύμφωνα με την Allianz το τοπίο των επιχειρηματικών κινδύνων αλλάζει καθώς πολλοί κλάδοι της οικονομίας περνούν μέσα από δομικές αλλαγές.
Οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιοποίηση και το ‘Internet of Things’ αλλάζουν τις καταναλωτικές ανάγκες, τις λειτουργίες των επιχειρήσεων και τα επιχειρηματικά μοντέλα. φέρνοντας χιλιάδες νέες ευκαιρίες, αλλά επίσης και δημιουργώντας νέες ευθύνες για τις επιχειρήσεις, εξηγεί ο AGCS CEO Chris Fischer Hirs.
Σχετικό δημοσίευμα του Δέκα νέοι επιχειρηματικοί κίνδυνοι - απειλές για το 2016

Οι κίνδυνοι της ψηφιακής τεχνολογίας βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του WEF, συγκεντρώνοντας την μεγαλύτερη προσοχή. καθώς δισεκατομμύρια είναι οι χρήστες που βρίσκονται «καλωδιωμένοι» με κινητές μονάδες, χρησιμοποιούν ψηφιακούς αποθηκευτικούς χώρους, έχουν πρόσβαση σε εκατομμύρια δεδομένα.
Οι δυνατότητες αυτές θα πολλαπλασιάζονται τα επόμενα χρόνια μέσα από την τεχνολογική πρόοδο, την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, την ρομποτική, από την κίνηση των οχημάτων με αυτόματο πιλότο, τις εκτυπώσεις 3D, την νανοτεχνολογία, την βιοτεχνολογία, την αποθήκευση της ενέργειας, την κβαντική.

Η πρόοδος στην τεχνολογία αλλάζει τα δεδομένα της προσφοράς και της ζήτησης παγκοσμίως. Η τάση δε, του μέλλοντος είναι η δημιουργία μίας τεχνολογίας η οποία τα συνδυάζει δομές ζήτησης και προσφοράς, στοιχεία οικονομίας “sharing” και “on demand”. Οι τεχνολογικές αυτές πλατφόρμες μπορεί να δουλέψουν πάνω σε ένα smartphone.
Οι νέες αυτές πλατφόρμες ανοίγουν νέες ευκαιρίες από υπηρεσίες λιανικής, υπηρεσίες στάθμευσης, ταξιδιωτικές κα.

Σε δήλωση του ο Klaus Schwab ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του WEF τονίζει ότι η συνεργασία μεταξύ χωρών στους τομείς ειδικότητας και μετόχων είναι αναγκαία στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων κινδύνων.
Από την πλευρά του ο  John Drzik πρόεδρος στην Global Risk and Specialties στην  Marsh την ανάγκη να καταλάβουν τα στελέχη των επιχειρήσεων τις επιπτώσεις των κινδύνων αυτών για τις επιχειρήσεις τους, ενώ ζητά να ανοίξει διάλογος μεταξύ επιχειρήσεων και κυβερνήσεων.
Ο πρόεδρος της Ferma Jo Willaert  τονίζει την ανάγκη να γίνουν οι κίνδυνοι κατανοητοί από τους διαχειριστές κινδύνου σε όλους τους οργανισμούς, σ’ όλους τους τομείς.

απο το  sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου