Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Η Κίνα προειδοποιεί τον Σόρος - "Πρόσεχε μην μας ξεκινήσεις νομισματικό πόλεμο"


Η Κίνα προέβη σε επίσημη προειδοποίηση προς τον Τζορτζ Σόρος: «Πρόσεχε μην ξεκινήσεις νομισματικό πόλεμο στο γουαν (Ρενμίμπι)», γράφει η επίσημη εφημερίδα του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας, People's Daily.
«Ο όποιος πόλεμος του Σόρος, ενάντια στο ρενμίμπι (όπως ονομάζεται το κινεζικό νόμισμα) δεν θα
μπορούσε να είναι επιτυχής και γι αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι προσπαθούν να στηρίξουν το κινεζικό νόμισμα, το οποίο σημείωσε έως τον Αύγουστο πτώση 5,7% όταν και η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας το υποτίμησε για πρώτη φορά.

Ο Σόρος, είπε την προηγούμενη εβδομάδα στο Bloomberg οτι θα σορτάρει σε S&P 500, ασιατικά νομίσματα και τις χώρες εκείνες που οι οικονομίες τους είναι συνδεδεμένες με τα εμπορεύματα.
Ενώ ο Σόρος δεν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρενμίμπι ή το δολάριο του Χονγκ Κονγκ, τόνισε πως η Κίνα ήταν ένας από τους κύριους λόγους της απαισιοδοξίας (bear) στις παγκόσμιες αγορές. Έτσι, όπως είπε "η ανώμαλη προσγείωση είναι αναπόφευκτη".

Κάποιοι είχαν κατηγορήσει τον Σόρος ότι κρύβονταν πίσω από τις επιθέσεις ενάντια στα ασιατικά νομίσματα το 1997, κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ασία τότε.
Σε κάθε περίπτωση, γράφει ο Business Insider, ο Σόρος δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την Κίνα και το Πεκίνο δεν χαίρεται γι αυτό.

απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου