Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ...


Αποκλειστικές φωτογραφίες από γερμανικά ΜΜΕ που δείχνουν πως μια δύναμη 1.500 Κουρδών μαχητών ακόμα και γυναικών να ενώνονται με τους Ρώσους σε ένα στρατόπεδο έξω από το Χαλέπι της Συρίας, επισφραγίζουν την συμμαχία μεταξύ των Κούρδων και των Ρώσων στον πόλεμο της
Συρίας, μια συμμαχία που έχει θορυβήσει σε μεγάλο βαθμό την Άγκυρα.
 
 Ο συριακός κλάδος του ΡΚΚ, το YPG, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τους Ρώσους που πολεμούν τους Τζιχαντιστές στην Συρία, εξέλιξη που έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στον συριακό εμφύλιο.
Οι κουρδικές δυνάμεις προσέρχονται στις μάχες που γίνονται στην περιφέρεια του Χαλεπιού μεταξύ των Τζιχαντιστών και των δυνάμεων που υποστηρίζουν το συριακό καθεστώς, ενώ ρωσικά βομβαρδιστικά βομβαρδίζουν τις θέσεις των δολοφόνων Τζιχαντιστών.

Η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί και εξελίξεις μέσα στο εσωτερικό της Τουρκίας όπου η διαμάχη με τους Κούρδους παίρνει νέα τροπή μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιαρμπακίρ, Tahir Elçi, από Τούρκους παρακρατικούς.

Μάλλον θα το σκεφτούν πολύ εκεί στην Άγκυρα πριν επιχειρήσουν χερσαία εισβολή στην Συρία για την δημιουργία υποτίθεται ουδέτερης ζώνης «ασφαλείας», καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς σε βάρος των τουρκικών επιδιώξεων.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου