Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι-Τί είπαν Ομπάμα,Ολάντ, Κάμερον,Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,Μάρτιν Σουλτς

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν το βράδυ της Παρασκευής τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα ακούγονται πυροβολισμοί από διάφορα κεντρικά σημεία.

Η πρώτη έγινε στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της
πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι δράστες εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, ενώ έριξαν και χειροβομβίδες.



Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στο stade de France στο οποίο την ώρα εκείνη διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία.
Τον αγώνα παρακολουθούσε, μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε άμεσα, ενώ πριν από λίγο γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως κοντά στο stade de France οι αρχές βρήκαν δυο διαμελισμένα πτώματα, τα οποία ανήκουν πιθανότατα σε καμικάζι αυτοκτονίας!



Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα με τουλάχιστον 60 νεκρούς στο Παρίσι - Δείτε LIVE


Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι από την επίθεση στο Μπατακλάν υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί, ενώ η εφημερίδα Le Figaro τονίζει πως αυτόπτης μάρτυρας είδε  δύο άνδρες να εισβάλουν οπλισμένοι στo θέατρο και ντυμένοι με πολιτικά.

 Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) οι αρχές απομάκρυναν πολίτες και από την Place de la Concorde και τους μετέφεραν στο Saint Martin.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, ωστόσο, πολλοί μιλούν ήδη για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον πέντε και πως ένας από αυτούς σκοτώθηκε από πυρά των αστυνομικών.

Ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών «για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ομπάμα: Η επίθεση στο Παρίσι είναι μια επίθεση κατά της ανθρωπότητας

«Αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν τον γαλλικό λαό κάνουν λάθος», είπε, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Γαλλίας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού

Μήνυμα συμπαράστασης στη Γαλλία έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έπειτα από τις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στους δρόμους του Παρισιού και κατά τις οποίες δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν.

«Πρόκειται για μία επίθεση όχι απλά κατά της Γαλλίας αλλά  και κατά της ανθρωπότητας και ενάντια στις κοινές αξίες που μοιραζόμαστε», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Γαλλίας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να βρεθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης, ωστόσο, σημείωσε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να διατυπωθεί οποιαδήποτε εικασία για το ποιος διέπραξε τις επιθέσεις.

Σοκαρισμένοι για τις επιθέσεις στο Παρίσι δήλωσαν μέσω Twitter Κάμερον-Σουλτς-Γιούνκερ

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως οι σκέψεις και οι προσευχές του είναι στοχευμένες στους Γάλλους

Την ώρα που το Παρίσι προσπαθεί να συνέλθει από το μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε μια ανάρτηση στο τουίτερ, στην οποία δήλωνε σοκαρισμένος με τις επιθέσεις.



Το τουίτ του Κάμερον:



Με τη σειρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σοκαρισμένος και πως στέκεται στο πλευρό των Γάλλων:




Ο Μάρτιν Σουλτς με τη σειρά του χαρακτήρισε «τρομερά» τα νέα που έφτασαν από το Παρίσι:







 

 Ολάντ: Σφραγίζω τα σύνορα της Γαλλίας, απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι

Oι Αρχές καλούν τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους - Ο Στρατός βγήκε στους δρόμους στο Παρίσι - Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί ο Γάλλος Πρόεδρος   - Αποκλεισμένες ολόκληρες περιοχές στη γαλλική πρωτεύουσα

Την απόφαση να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έλαβε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις, προκειμένου να εντοπιστούν οι τρομοκράτες και να αποδοθεί δικαιοσύνη.


«Πρόκειται για μία πρωτοφανής τρομοκρατική επίθεση κατά του Παρισιού. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού.
Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ήταν να κλείσω τα σύνορα.
 Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες;
Αυτοί οι τρομοκράτες;
Αυτό που θέλουν είναι να μας φοβίσουν.
 Γιατί να έχουμε φόβο; Θα ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις.
Ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία».

απο το protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου