Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ούγγρος πρωθυπουργός: “Η «πολυπολιτισμικότητα» απειλεί άμεσα τις ευρωπαϊκές αξίες”


-“Εφαρμόζεται σήμερα μια άναρχη, ανεξέλεγκτη διαδικασία, ο ορισμός της οποίας, κατά την άποψή μου, ισοδυναμεί με εισβολή"
-“Αν κάποιος θέλει να ζήσει μαζί μας, θα πρέπει πρώτα να αποκαλύψει ποιος πραγματικά είναι και ποιες είναι οι προθέσεις του”
-“Για όσα εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή, για όσα πράττουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, δεν υπάρχει καμία εντολή των ευρωπαϊκών λαών”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι Intereconomia TV την Παρασκευή, 23/10, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εξέφρασε την
άποψη ότι η πολιτική της λεγόμενης “πολυπολιτισμικότητας” θέτει σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές αξίες, δημιουργώντας “παράλληλες κοινωνίες” οι οποίες απειλούν τις αξίες της ελευθερίας του λόγου, της θρησκείας, του εθνικού φρονήματος, των ίσων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ήδη γνωστός για τις ευθείες και συχνά αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις του στο ζήτημα του μεταναστευτικού, διευκρίνισε ότι:
“Eάν ο όγκος των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη διατηρηθεί ή αυξηθεί, και αναπτύξουν ή διατηρήσουν δικές τους ξεχωριστές κοινότητες που βασίζονται σε διαφορετικές αξίες, τότε η συνύπαρξη θα σημαίνει τον εξαναγκασμό των Ευρωπαίων να αποδεχθούν αυτές τις αξίες”. 

Περίληψη της συνέντευξης του πρωθυπουργού έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Υπογραμμίζοντας την άποψη ότι η αύξηση αυτών των "παράλληλων κοινωνιών" είναι πιθανόν να απειλήσει πολλούς από τις "πυλώνες του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής", όπως είναι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που οι Ευρωπαίοι θεωρούν ως δεδομένα, o κ. Ορμπάν τόνισε ότι...
"Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη είναι η απαγόρευση της εισόδου λαθρομεταναστών σε ευρωπαϊκά εδάφη, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο δημιουργίας “παράλληλων κοινωνιών”. 
Ο Βίκτορ Ορμπάν έχει τοποθετηθεί και στο παρελθόν ως προς το ζήτημα των αξιών του ευρωπαϊκού πολιτισμού και τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης. Στην χθεσινή του συνέντευξη επανέλαβε ότι τόσο η μελλοντική ευημερία της ευρωπαϊκής ηπείρου όσο και η διατήρηση του κύρους της θα εξαρτηθούν από το εάν ή όχι τα έθνη της Ευρώπης θα πάρουν στα σοβαρά τις οικογενειακές και θρησκευτικές αξίες τους, το εθνικό τους φρόνημα και τον σεβασμό στις παραδόσεις τους. 
Επιπλέον, ο Ούγγρος ηγέτης υπενθύμισε ένα κατά τη γνώμη του σοβαρό, και με κρίσιμης σημασίας επιπτώσεις, σφάλμα:
"Πουθενά, σε καμία από τις θεμελιώδεις συνθήκες και συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει ούτε για δείγμα μια αναφορά - επιβεβαίωση των χριστιανικών ριζών της Ευρώπης". 
Σχολιάζοντας την “προσφυγική κρίση” που ήδη μαστίζει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ουγγαρία, η οποία έκλεισε πρόσφατα τα σύνορά της με τις γειτονικές της χώρες, ο κ. Ορμπάν πρότεινε οι παράνομοι μετανάστες που εισέρχονται στην Ευρώπη να υποχρεώνονται να κάνουν διασαφήνιση των προθέσεών τους:
“Αν κάποιος θέλει να ζήσει μαζί μας, θα πρέπει πρώτα να αποκαλύψει ποιος πραγματικά είναι και ποιες είναι οι προθέσεις του. Όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να διευκρινιστούν”. 
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό κάθε άλλο παρά συμβαίνει αυτή τη στιγμή:
"Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, ποια είναι τα σχέδιά τους, με ποιο τρόπο προτίθενται να διατηρήσουν τα ιδανικά τους, και δεν ξέρουμε καν εάν θα δεσμεύονταν να σέβονται τον πολιτισμό και τους νόμους μας. 
Υπό τις παρούσες συνθήκες, εφαρμόζεται μια άναρχη, ανεξέλεγκτη διαδικασία, ο ορισμός της οποίας, κατά την άποψή μου, ισοδυναμεί με εισβολή"
Ο κ. Ορμπάν τόνισε επίσης την ανάγκη να γίνει ο διαχωρισμός μεταξύ των πραγματικών προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών.
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι εκτός από το πρόβλημα των “παράλληλων κοινωνιών”, η προσφυγική κρίση έφερε και άλλα προβλήματα τα οποία μοιάζουν να είναι αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού σχεδιασμού για την “ολοκλήρωση”, και συγκεκριμένα το γεγονός ότι οι λαοί δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε δημοψηφίσματα, στα οποία θα έπαιρναν θέση σε όλα αυτά που συμβαίνουν και επηρεάζουν τη ζωή και το μέλλον τους:
"Για όσα εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή, για όσα πράττουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, δεν υπάρχει καμία εντολή των ευρωπαϊκών λαών. Κανείς λαός ποτέ δεν ψήφισε, ώστε να επιτραπεί η είσοδος εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης". 
Τέλος, ο κ. Ορμπάν επεσήμανε ότι:
“Η λεγόμενη “προσφυγική κρίση” έχει οδηγήσει σε μια κρίση της ζώνης Σένγκεν, γεγονός που υποδηλώνει ότι, προκειμένου να είναι σε θέση οι Ευρωπαίοι να μετακινούνται ελεύθερα στην ήπειρο, η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν έχουν κανένα λόγο να επιτρέπουν σε παράνομους μετανάστες να εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση”. 

O Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έκανε έκκληση προς τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες να αλλάξουν το συντομότερο άποψη και στάση όσον αφορά το μεταναστευτικό και την νομοθεσία η οποία το διέπει.

Πηγή Sputnik News
Μετάφραση - Απόδοση "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου