Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ρωσικές επιδρομές στη Συρία

Την ώρα που οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία έχουν βαθύνει τη σύγκρουση με τη Δύση και έχουν προκαλέσει ένα διπλωματικό «ρήγμα» με την Τουρκία, δημοσίευμα της Corriere Della Sera αποκαλύπτει  ότι η Ιταλία θα ριχτεί στη μάχη κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το άρθρο της ιταλικής εφημερίδας, εντός των επόμενων ωρών, τα
αεροσκάφη Tornado της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να λάβουν εντολή να εμπλακούν σε αποστολές βομβαρδισμού στόχων του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην επικράτεια του Ιράκ.
Για υπόθεση που εξετάζεται κάνει λόγο το ιταλικό υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας πως η απόφαση δεν είναι ειλημμένη.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι τα μαχητικά αεροσκάφη θα επιχειρούν σε ζώνες του Ιράκ που θα επιλέγονται από κοινού με την αμερικανική διοίκηση.

Τα Tornado της ιταλικής Πoλεμικής Αεροπορίας είχαν μέχρι στιγμής μόνον υποστηρικτικό ρόλο στους κόλπους του διεθνούς συνασπισμού κατά του Χαλιφάτου εκτελώντας αναγνωριστικές πτήσεις.

Σημειώνεται ότι από την Ευρώπη, Γαλλία και Βρετανία πραγματοποίησαν τον Σεπτέμβρη αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, με τη Γαλλία να συνεχίζει να συνδράμει επικουρικά στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού.


Το δημοσίευμα της Corriere Della Sera


Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι υπάρχει μία βασική διαφορά ανάμεσα στο Ιράκ και στην Συρία, δεδομένου ότι η κυβέρνηση του Ιράκ ζήτησε από την Ιταλία να παρέμβει και με βομβαρδισμούς, ενώ «η κυβέρνηση της Συρίας, όσο και αν μπορεί σε κάποιους αυτό να μην αρέσει, έχει απευθύνει το σχετικό αίτημα μόνον στη Ρωσία».

«Πρόκειται μόνον για μία δυνατότητα η οποία πρέπει να αξιολογηθεί μαζί με τους συμμάχους, δεν είναι ειλημμένη απόφαση, η οποία σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περάσει από την έγκριση του Κοινοβουλίου» σχολίασε το ιταλικό υπουργείο Άμυνας.



Η Ρωσία εξετάζει επιδρομές στο Ιράκ

Η ρωσική πολεμική αεροπορία συνέχισε την Τρίτη τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, πλήττοντας στόχους γύρω και μέσα στην Παλμύρα, αλλά και στη βόρεια επαρχία του Χαλεπιού, όπως μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, από τις επιδρομές καταστράφηκαν 20 οχήματα και τρεις αποθήκες όπλων στην Παλμύρα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί η δήλωση της προέδρου της ρωσικής Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο που αναφέρει ότι η Μόσχα «θα εξέταζε» αίτημα της Βαγδάτης για ρωσικές επιχειρήσεις και ιρακινό έδαφος. «Αν λάβουμε τέτοιο αίτημα από τη Βαγδάτη, θα το εξετάσουμε. Δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής τέτοιο αίτημα» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Δούμας, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου