Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Τα κοινωνικά δίκτυα κάνουν τους νέους λιγότερο κοινωνικούς


Είναι κάτι που όλοι υποψιάζονταν, όμως τώρα είναι επίσημο: οι νέοι κάτω των 30 ετών είναι εθισμένοι στα κινητά τους τηλέφωνα.

Αυτό είναι το εύρημα νέας μελέτης, που έδειξε ότι καθώς οι millennials ξοδεύουν περισσότερο χρόνο ασχολούμενοι με
πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, γίνονται λιγότερο κοινωνική στην πραγματική ζωή. Η μελέτη, που διενεργήθηκε από την FlashGap, αποκαλύπτει ότι το 87% των millennials που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχθηκαν ότι «έχασαν» κάποια συζήτηση διότι η προσοχή τους ήταν στραμμένη στο κινητό τους.

Παράλληλα, το 54% δήλωσε ότι νοιώθει φόβο μήπως χάσει κάτι αν δεν τσεκάρει τα κοινωνικά δίκτυα.
Από τα περίπου 3.000 άτομα που ερωτήθηκαν, το 76% των γυναικών ελέγχουν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον 10 φορές όταν βρίσκονται έξω με παρέα.
Το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες ανέρχεται στο 54%.
Οι εφαρμογές που αναφέρθηκαν περισσότερο ήταν οι Snapchat, Tinder, Facebook, Messenger και Instagram.

Ο συνιδρυτής της FlashGap, Julian Kabab, σχολίασε πως οι νέοι επικεντρώνονται περισσότερο στα κοινωνικά δίκτυα όταν βγαίνουν έξω και αυτό μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στις κοινωνικές συναναστροφές τους. «Χάνουν τα πάρτι διότι θέλουν να βλέπουν τι συμβαίνει στα κοινωνικά δίκτυα, να τραβάνε όμορφες selfies και να βάζουν φίλτρα στις φωτογραφίες τους», είπε στο CNBC.

Αυτό μάλιστα γίνεται πρόβλημα όταν καταναλώνουν αλκοόλ: η έρευνα αποκάλυψε πως το 71% των χρηστών μετάνιωσαν που ανάρτησαν φωτογραφία τους σε κοινωνικά δίκτυα μετά από τρία ποτά.

απο το Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου