Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Οι πέντε νταβατζήδες της χώρας


Πρώην Πρωθυπουργός μας , στη διάρκεια δείπνου στον Μπαϊρακτάρη απεφάνθη εις επήκοον ότι «πέντε νταβατζήδες κάνουν κουμάντο στη χώρα» υπονοώντας προφανώς  τους πέντε  ολιγάρχες με τις οικογένειες και τους ομίλους τους.

Και ο λαός τότε θαμπώθηκε από το απόσταγμα της σοφίας του Πρωθυπουργού και
ικανοποιήθηκε από το πόσο συνειδητοποιημένος και μέσα στα πράγματα ήταν.

Η άνω ρήση είναι πολιτικώς ορθή και απόλυτα συνυφασμένη με το καπιταλιστικό σύστημα , όπου κυριαρχεί η ολιγοπωλιακή σώρευση κέρδους και η εντεύθεν υπαλληλοποίηση των θεσμών  στους πλουτοκράτες.

Μόνο που ο εκάστοτε ο  κυβερνήτης, εάν θέλει να ζει στον ρεαλισμό ,οφείλει αφενός να συμφιλιωθεί με το άνω ιδεολόγημα του «κουμάντου»  και αφετέρου να συμφωνήσει με τους απομυζούντες την υπεραξία της εργασίας να πληρώνουν  τα οφειλόμενα τους σε φόρους, εισφορές και δάνεια.

Όχι να παρουσιάζεται έξωθεν σαν εχθρός της πλουτοκρατίας και να περνά εν νυκτί τροπολογία στο τμήμα διακοπών της Βουλής για άφεση ευθυνών, χρεών, προστίμων και προσαυξήσεων.

Έλα όμως που οι πραγματικοί νταβατζήδες  στην καθημερινή ζωή του πολίτη δεν είναι οι δυνατοί του χρήματος, όπως επιδερμικώς διέγνωσε ο πρώην Πρωθυπουργός, αλλά η υπ’ αυτόν επανδρωμένη κρατική εξουσία.

Και είναι νταβατζής ο κρατισμός διότι ουδείς τολμά να συγκρουστεί μαζί του, προκειμένου να μεταρρυθμίσει, να εκσυγχρονίσει, να ιάσει παθογένειες, να αποκαθάρει, να μεταστεγάσει και κ.ο.κ.

Για να πιάσουμε στην τύχη πέντε νταβατζήδες:
ΣΔΟΕ, ΙΚΑ, Πολεοδομία, Αρχαιολογία, Δασαρχείο.
Αυτές οι Υπηρεσίες αντιμετωπίζουν τους απροστάτευτους και αδιασύνδετους πολίτες, σαν αγράμματες πόρνες από το χωριό.
Τους αφαιρούν την είσπραξη και τους «ξυλοκοπούν» προς παραδειγματισμό, εάν δεν τα σκάσουν (νόμιμα και μαύρα).
Σ’ αντάλλαγμα παρέχουν στους πολίτες  πρέζα (εικονική και κατ’ επίφαση ελευθερία κίνησης).

Η απογοήτευση, η αδιαλλαξία, η αδιαφορία, η μη κατάληξη, η αγωνία, η ανασφάλεια και ο ρόγχος είναι τα μόνιμα συναισθήματα που αποκομίζει ο πολίτης  σε κάθε συνάφεια μαζί τους.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως όταν τα ακίνητα των δανεισθέντων συμπολιτών μας περάσουν δια των πλειστηριασμών στα ξένα funds , θα δείτε πώς αίφνης θα μπει λουκέτο στις Πολεοδομίες, στα Δασαρχεία και στις Αρχαιολογίες.
Γιατί τότε οι ξένοι νταβατζήδες θα πλακώσουν τους εγχώριους, ώστε να τους αδειάσουν την γωνιά…

απο το reporter.gr


Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου