Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Θεωρίες συνωμοσίας: Ζει ακόμα ο Χίτλερ;


Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της ιστορίας, προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης από τις σοβιετικές δυνάμεις που είχαν καταλάβει την πρωτεύουσα της Γερμανίας, ο Αδόλφος Χίτλερ μαζί με την σύντροφό του Εύα Μπράουν, στις 30 Απριλίου του 1945 κλείστηκαν λίγο μετά τις τρεις το
μεσημέρι σε ένα δωμάτιο του καταφυγίου και αυτοκτόνησαν με χάπια  υδροκυανίου κι ενώ οι Σοβιετικοί απείχαν γύρω στα 500 μέτρα από την Καγκελαρία.
Αμέσως μετά την ανακάλυψή τους, τα δύο πτώματα αποτεφρώθηκαν.
Μάλιστα υπήρξε και ένας μάρτυρας, ο Rochus Misch, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είδε τα πόδια του Χίτλεκ που προεξείχαν καθώς τον σκέπαζαν με ένα σεντόνι.

Νέες ανακαλύψεις ωστόσο που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο ήρθαν να  υποστηρίζουν τη θεωρία ότι ο Χίτλερ διέφυγε τελικώς στο τέλος του Β “Παγκοσμίου Πολέμου και δεν αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Express, πολλοί είναι οι αναθεωρητές της ιστορίας που πιστεύουν ότι όλη η σκηνή είναι σκηνοθετημένη και στην πραγματικότητα ο Αδόλφος Χίτλερ δραπέτευσε.
Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας θέτουν υπό αμφισβήτηση ότι ο Χίτλερ πέθανε εκείνη την ημέρα και αντίθετα υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα διέφυγε από τη Γερμανία και πήγε για να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του στη Νότιο Αμερική.

Ένα σημαντικό μέρος ενός ντοκιμαντέρ στηρίζεται σε πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα αρχεία του FBI και κάνει εντυπωσιακές ανακαλύψεις.
Εκείνο που διαδίδει είναι ότι ο Χίτλερ και η Μπράουν δεν μπορεί να έχασαν τη ζωή τους στο καταφύγιό στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά αντιθέτως θα μπορούσαν πράγματι να έχαν αποδράσει μυστηριωδώς από το Βερολίνο.
Στη συνέχεια, με ένα υποβρύχιο πέρασε την Ισπανία και κατόπιν πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του στην Αργεντινή σχεδιάζοντας την άνοδο του τέταρτου Ράιχ.

Σε ένα από τα έγγραφα αποκαλύπτεται η ανακάλυψη ενός ψευδούς τοίχου σε ένα σταθμό του μετρό του Βερολίνου, που θα μπορούσε να ήταν μέρος ενός υπογείου δικτύου στοών που θα μπορούσε να βοηθήσει τον Χίτλερ να εγκαταλείψει την πόλη, στο τέλος του πολέμου.

metro-stathmos

Σε ένα άλλο αποχαρακτηρισμένο έγγραφο του FBI, ο J. Edgar Hoover (ο πρώτος διευθυντής του FBI), φέρεται να δηλώνει ότι «οι υπάλληλοι του αμερικανικού στρατού στη Γερμανία δεν έχουν εντοπίσει το σώμα του Χίτλερ, ούτε υπάρχει κάποια αξιόπιστη πηγή που μπορεί να πει σίγουρα ότι ο Χίτλερ είναι νεκρός εκεί.»
Όλα τα νέα στοιχεία πρόκειται να αποτυπωθούν σε μία νέα σειρά ντοκιμαντέρ που αποτελείται από οκτώ μέρη ονομάζεται «Στο κυνήγι του Χίτλερ» και θα μεταδοθεί από το History Channel στις 2 Νοεμβρίου.
Αν πάντως πράγματι  ο Χίτλερ κατάφερε να ξεφύγει από τους Σοβιετικούς, αυτό όχι μόνο θα είναι μια από τις πιο αξιόλογες αποδράσεις στην ιστορία, αλλά θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του κόσμου, καθώς κατάφερε να ξεγελάσει τους πάντες με τον ψεύτικο θάνατο του.

απο το Sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου