Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η Ρωσία βάζει το πρώτο λιθάρι για τη διάλυση της Τουρκίας

Πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία: «Το ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση»!

Σε τροχιά σημαντικών εξελίξεων εισέρχεται η Τουρκία μετά την ρωσική παρέμβαση στο κουρδικό παράγοντα, προκρίνοντας την επιτυχή δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν.

Συγκεκριμένα ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα, Αντρέι Κάρλωβ, ανακοίνωσε ότι η
Ρωσία δεν αναγνωρίζει το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση. Πρόκειται για μια διαφοροποίηση η οποία καταδεικνύει την τεράστια γεωπολιτική αλλαγή που συντελείται στην περιοχή αυτή.

Οι Κούρδοι έχουν γίνει το «μήλο της έριδος» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, και φυσικά η Τουρκία «παραγκωνίζεται» τελείως στο θέμα αυτό. 
Αυτό σημαίνει ότι η δημιουργία του Κουρδιστάν έρχεται ακόμη πιο κοντά σύμφωνα με την ιστοσελίδα pentapostagma.gr.

Ο Αντρέι Κάρλωβ, τόνισε την ίδια άποψη φυσικά και για την Ένωση του κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) στη Συρία, αλλά και για την ένοπλη πτέρυγα της Λαϊκής Άμυνας του κόμματος αυτού, γνωστή ως (YPG), αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Ο ίδιος βέβαια ανακοίνωσε ότι απλώς κάνει την δουλεία του. Σύμφωνα με φήμες στην Τουρκία, ο Κάρλωβ εμπλέκεται σε αποστολή ρωσικών όπλων λόγω των μετακινήσεων του στην Συρία, το Ιράκ και των συναντήσεων με τους Κούρδους της Συρίας, ίσως και του RKK!

Μιλώντας ο ίδιος στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti , κάλεσε την Τουρκία και το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών να δώσουν εκατέρωθεν εξηγήσεις σχετικά με σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τον χειρισμό της εν λόγω αποστολής.

Ο ίδιος για το θέμα αυτό τόνισε: «Άκουσα τις ανησυχίες της Τουρκίας. Πριν από λίγες ημέρες με κάλεσαν στην Τουρκία στο Υπουργείο Εξωτερικών. Συζητήσαμε πολλά θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις. Μεταξύ αυτών ήταν και το θέμα των Σύρων Κούρδων. Οι συνάδελφοί μου στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασαν την ανησυχία τους για την σχέση μας με το PYD».

Συνεχίζοντας ο Karlov τόνισε: «Σύμφωνα με τους Τούρκους, το κόμμα PYD όπως και το ΡΚΚ έχουν επικηρυχτεί και απαγορευτεί στην Τουρκία. Οι διεθνείς επαφές της Ρωσίας δεν έχουν ως στόχο τα συμφέροντα οποιαδήποτε χώρας, ούτε θέλουμε ανά πάσα στιγμή και με οποιονδήποτε τρόπο να απειλούμε τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Στο ιρακινό Κουρδιστάν τόνισε ο ίδιος ο Ρώσος αξιωματούχος, «έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο στο οποίο γίνονται αποστολές όπλων. Το κέντρο εφοδιάζει με όπλα του Κούρδους του Ιράκ και της Συρίας, μετά από αίτηση αλλά και συγκατάθεση της κυβέρνησης του Ιράκ. Το έργο μας στη Συρία και το Ιράκ, γίνεται πάντα σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών», κατέληξε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Όσο για τους Κούρδους εντός Τουρκίας ο Karlov τόνισε ότι, «Κατανοούμε τις ανησυχίες της Τουρκίας για θέματα διεθνούς τρομοκρατίας. Αλλά ούτε η Ρωσία ούτε το PKK και το PYD αναγνωρίζονται ως τρομοκρατικές οργανώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών », είπε «πετώντας την βόμβα» στην Άγκυρα για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με ανάλυση, πρόκειται για βόμβα μεγατόνων. Οι Κούρδοι παίζουν αυτήν την στιγμή το πιο καταλυτικό ρόλο στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ. 
Η δημιουργία του Κουρδιστάν σαν κράτους έχει αποφασισθεί, τόσο από την Ρωσία όσο και από τις ΗΠΑ. 
 Το επικίνδυνο είναι ότι οι Τούρκοι θα θελήσουν να εξάγουν το πρόβλημα τους στο Αιγαίο και την Ελλάδα.
 Όπως έκαναν άλλωστε πάντα.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου