Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ! Ο νέος «κολοσσός» που θα αλλάξει τα δεδομένα


Μία συμφωνία που αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στην αγορά ακινήτων κυοφορείται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.
 Αν η διαβούλευση έχει αίσιο τέλος θα μπορούμε να μιλάμε για το μεγαλύτερο deal της δεκαετίας.

Ο λόγος για τα
τρία εμπορικά κέντρα, το Mediterranean Cosmos, το Golden Hall και το The Mall Athens, με το χαρτοφυλάκιο τους να ξεπερνά σε αξία τα 400 εκατ. ευρώ.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις το χαρτοφυλάκιο της Grivalia θα ξεπεράσει σε εμπορική αξία τα €1,3 δισ. καθιστώντας την πρώτη σε μέγεθος ελληνική ΑΕΕΑΠ, μια επενδυτική με κεφαλαιοποίηση και χαρτοφυλάκιο ευρωπαϊκού επιπέδου.

Η ελληνική αγορά των ΑΕΕΑΠ σύμφωνα με πρόσφατες αναλύσεις διανύει στάδιο ωρίμανσης παρά την ύπαρξη των αντικειμενικών αξιών που στρεβλώνουν την εικόνα στις περιοχές των ακινήτων των δύο εισηγμένων.
Έτσι, το discount των μετοχών ακινήτων έχει περιοριστεί σημαντικά και δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα εισφοράς σε υφιστάμενο επενδυτικό σχήμα. Άλλωστε το κόστος στησίματος ενός μηχανισμού από το μηδέν προϋποθέτει ικανό χρόνο και κυρίως δημιουργίας και συντήρησης διαχειριστικής ομάδας με την κατάλληλη τεχνογνωσία.

Η Lamda Development εδώ και ένα περίπου έτος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αναθέσει στη Wellington Management τη διερεύνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος για το σύνολο του χαρτοφυλακίου των εμπορικών της ακινήτων.

Το συνολικό όφελος από την ολοκλήρωση μιας τέτοιας συμφωνίας δεν περιορίζεται στην πράξη – μαμούθ για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και στο γεγονός ότι επενδυτές του μεγέθους Λάτση, Blacstone και Watsa παραμένουν στην ελληνική αγορά. Εκτός και αν κάποιοι έχουν δεύτερες σκέψεις για το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό.

πηγή: ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου