Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Παραπέμπεται για τις «μίζες» στα εξοπλιστικά ο Πάνος Γερμανός

Την παραπομπή του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και τεσσάρων ακόμα ατόμων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, μετά από αντίστοιχη πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Ευγενίας Κυβέλου, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των μιζών που διακινήθηκαν ως «αντίδωρο» για το πρόγραμμα των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR-M1.

Σύμφωνα με το βούλευμα, παραπέμπονται σε δίκη για τις
κατηγορίες, ανά περίπτωση, της απιστίας από κοινού, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, οι Ιωάννης Σμπώκος, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Γιώργος Κάμαρης, στέλεχος επιχειρήσεων, ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός και οι αδελφοί Γιώργος και Πιερ Χριστοδουλίδης, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων.

Ο Πάνος Γερμανός εμφανίζεται να έχει λάβει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ποσά εκατομμυρίων σε ευρώ και αμερικανικά δολάρια, ενώ ο 81χρονος Γιώργος Καμάρης φέρεται να είναι το πρόσωπο που συνδέει τον κ. Γερμανό με τον Γιάννη Σμπώκο και τον Θωμά Λιακουνάκο, και κατηγορείται πως μετέφερε εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από μίζες των εξοπλιστικών σε προσωπικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία.

Μάλιστα, ο Πάνος Γερμανός εμφανίζεται να έχει στείλει έμβασμα 2 εκατ. δολαρίων προς λογαριασμό που διατηρούσε εταιρία του καταδικασθέντος Γιώργου Σαχπατζίδη στην Ιταλία, τα οποία εικάζεται ότι στη συνέχεια διοχετεύθηκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάνος Γερμανός είχε πουλήσει τις μπαταρίες για τα γερμανικά υποβρύχια που «γέρνουν» και για άλλα υποβρύχια, μια υπόθεση που φαίνεται να συγκεντρώνει εκ νέου το ενδιαφέρον της ελληνικής Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας για τις προμήθειες του ελληνικού Στρατού.

απο το  koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου