Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

48.000 πρόσφυγες σε πέντε ημέρες

Μέσα σε πέντε ημέρες έως και τις 21 Οκτωβρίου, έφτασαν στην Ελλάδα 48.000 πρόσφυγες, όπως μετέδωσε ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (ΙΟΜ) χθες.
Μόνο στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο έφτασαν επιπλέον 5.224 άτομα.
Η Υπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες σημείωνε ωστόσο ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία
δεν προκάλεσαν αυξημένο κύμα εξόδου.

Ο ΙΟΜ τόνιζε ότι ο αριθμός των αφίξεων προσφύγων στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα έφτασε σε αριθμό ρεκόρ για αυτό τον χρόνο, προσθέτοντας ότι το σύνολο των προσφύγων που έχουν έρθει στην Ευρώπη αγγίζει τις 681.000.

Ο Amin Awad, υπεύθυνος της Υπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και οι εχθροπραξίες κοντά στη συριακή πόλη Χαλέπι προκάλεσαν τη μετακίνηση περίπου 30.000 ανθρώπων – άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε πενήντα χιλ. Τόνισε όμως ότι δεν πρόκειται για μαζική έξοδο προς τα διεθνή σύνορα ώστε να μιλήσουμε για προσφυγικό ρεύμα.

Ωστόσο προσέθεσε ότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν μετακινηθεί εντός Συρίας έχει πέσει από 7,6 εκατομμύρια στα 6,3 εκατομμύρια, μια πτώση που θα μπορούσε να αποδοθεί στο κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη καθώς πολλοί άνθρωποι καταγράφηκαν ως αγνοούμενοι στην τελευταία καταμέτρηση.

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών ακυρώθηκε χθες η επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα σε Χίο και Λέσβο. Ο υπουργός αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα εφόσον το επιτρέψει ο καιρός.

απο τη  kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου