Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Στέλιος Ράμφος: Ανάγκη για τον Τσίπρα το ψέμα


Με τη δική του γλώσσα ο φιλόσοφος και συγγραφέας Στέλιος Ράμφος αναλύει τα πεπραγμένα αλλά και την προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο τέως πρωθυπουργός
 « είναι μόνος του, χορός μεταμφιεσμένων»

Ο κύριος Ράμφος επισημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει παγιδευτεί στα
ίδια του τα ψέματα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ότι αρνήθηκε στο πρόσφατο debate ότι είπε τη φράση «θα τους τελειώσουμε».

Επισημαίνει ο γνωστός φιλόσοφος:
«Σημασία για μένα έχει ακριβώς η αντίληψη, δηλαδή το πως, αντί να πεις ναι, εν πάση περιπτώσει ήτανε στη ρύμη του λόγου και στη προεκλογική έξαψη είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω, δεν με εκφράζει, το πιο απλό και… το να πεις δεν είπα ποτέ τέτοιο τέτοιο πράγμα να το 'χεις πει την προηγούμενη και την προπροηγούμενη, να το χουνε δει ενάμισι εκατομμύριο από αυτούς που σε παρακολουθούν εκείνη την ώρα είναι ένα πρόβλημα, που σημαίνει ότι ο εαυτός δεν μπορεί να αποκολληθεί από την ανάγκη του ψέματος». 

Και συνεχίζει ο Στέλιος Ράμφος: «Θα ήθελα να πω εδώ, ότι ο κύριος Τσίπρας, είναι μόνος του, χορός μεταμφιεσμένων, μόνος του.
Όχι ακριβώς επειδή θέλει ας πούμε να κοροϊδέψει, επειδή βρίσκει εαυτό στο ψέμα, επειδή είναι η μόνη πραγματικότητα, διότι η υπόλοιπη πραγματικότητα έρχεται εναντίον του, αποτελεί δηλαδή κατά τη γνώμη μου ένα ζωτικό στοιχείο συγκροτήσεως εαυτού. 

Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία στον ιδιωτικό βίο είναι τοπ πρόβλημα ενός ανθρώπου το καταλαβαίνω, στο δημόσιο βίο όμως, πέρα από τα θέματα της αξιοπιστίας που χωρίς τη αξιοπιστία δεν μπορεί να γίνει τίποτα στην πολιτική ζωή και κυρίως σήμερα, είναι παρά πολύ σοβαρό και για αυτό τον λόγο προκαλεί και εσωτερικές συγκρούσεις, θα μπορεί να το δει…

Τον είδαμε μια φορά με ένα πρήξιμο στο χείλος που έδειχνε καθαρά ο έρπης από αντιδράσεις ψυχοσωματικές, ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα τέτοια φαινόμενα, δηλαδή η ανάγκη του να είσαι κάτι άλλο, και δια του άλλου να είσαι εσύ είναι τρομερό πρόβλημα για την πολιτική διότι οδηγεί σε συνεχή αδιέξοδα και αποτυχίες πράγμα το οποίο συνέβη και στους 7 μήνες».

«Γκρουπ ψυχοθεραπείας ο ΣΥΡΙΖΑ που έγινε κυβέρνηση»

Ο Στέλιος Ράμφος επισημαίνει επίσης: «Επειδή στην Ελλάδα τα έχουμε μπερδέψει και επειδή όπως έχω πει και αλλού κατά βάσιν ο Σύριζα του 3 , 4 % ήτανε γκρουπ ομαδικής ψυχοθεραπείας, που έγινε κυβέρνηση, αυτό το πράγμα μπορεί να συμβεί όμως το τίμημα είναι πολύ μεγάλο.

Επειδή ακριβώς αυτό το 30% ήθελε τα όνειρά του, τώρα τα όνειρα αυτά κατέληξαν όπου κατέληξαν, και έχουμε μια ανασυγκρότηση του προβλήματος, η οποία θα φέρει τα αποτελέσματα που θα φέρει είτε τη Δευτέρα με κάτι ας πούμε διαφορετικό, είτε τους επομένους μήνες, διότι δεν μπορεί να σταματήσει αυτή η διεργασία μιας πραγματικότητος που πρέπει να μου πηγαίνει.

Έπρεπε να μην λέμε Τρόικα, για να λέμε θεσμοί, έπρεπε να πηγαίνουν σε ξενοδοχεία, δηλαδή έπρεπε να γίνεται μια συμμόρφωση ψευδαισθήσεων ονοματολογίας και πραγματικότητος αυτό είναι πολύ σοβαρό. »

απο το thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου