Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΕΞΗ ΑΛΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΡΕΟΥ! Η κρυφή επιθυμία για την επόμενη ημέρα!


Εδώ και πολύ καιρό πλανάται το ερώτημα «γιατί ήθελε τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας;», με τη στήλη «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά για την… Κεντροαριστερά του Αλέξη.

Το δημοσίευμα, φιλοξενεί τις απόψεις συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού και τι εκμυστηρεύτηκαν απαντώντας στα βασικά ερωτήματα για τις
συνεργασίες και το μετεκλογικό σενάριο που έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ουσιαστικά αυτό που λένε είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να δημιουργήσει και ηγηθεί ενός κεντροαριστερού πόλου σε ένα νέο δικομματικό σκηνικό που θα δημιουργηθεί όπως τη δεκαετία του ’80 με ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Αναλυτικά, το δημοσίευμα γράφει τα εξής:

Θα σας αποκαλύψω σήμερα τον απώτερο στόχο που έχει ο Αλ. Τσίπρας με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, έτσι όπως μου τον περιγράφουν οι πλέον στενοί συνεργάτες του.

Λένε λοιπόν ότι ο κ. Τσίπρας ακούει με μειδίαμα όλα αυτά που γράφονται και συζητούνται μετεκλογικώς περί «μεγάλου συνασπισμού» Δεν υπάρχει πουθενά στη Νότια Ευρώπη κάτι τέτοιο μου λένε, ούτε τον θέλει η κ. Μέρκελ, παρά τα αντίθετα που ειπώθηκαν.

 Συνεπώς ποιο είναι το ιδανικότερο μετεκλογικό σενάριο για τον κ. Τσίπρα;
Δημοσίως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν το συζητεί και το μόνο που δηλώνει είναι ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Ν.Δ.
Μαθαίνω όμως ότι άλλα πρεσβεύει.
Το καλύτερο θα ήταν μια κυβέρνηση συνασπισμού του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, αν βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτο κόμμα.

Γιατί όμως;

Με τη κυβέρνηση συνασπισμού είναι δυνατή η διαμόρφωση ξανά των δύο πόλων του πολιτικού συστήματος: ενός κεντροαριστερού, του οποίου φιλοδοξεί να ηγηθεί ο ίδιος και ενός κεντροδεξιού, του οποίου μπορεί να ηγηθεί όποιος θέλει.
Με δυο λόγια, μου λένε,  επιζητεί ένα νέο δίπολο (Κεντροαριστερά-Κεντροδεξιά) ώστε η χώρα να κυβερνηθεί με σταθερότητα, όπως συνέβη στις προηγούμενες δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου