Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Βαρουφάκης κατά... πάντων


Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι ένα «ξόανο της Κομισιόν» και «ο Τσίπρας θα γίνει ένας Ράμσεϊ Μακντόναλντ», υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στον κάθε άλλο παρά δημοφιλή Βρετανό πρωθυπουργό την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, ενώ αμφιβάλλει για τη διευθέτηση του χρέους που δεν μπορεί να πληρωθεί.

«Η ελάφρυνση του χρέους είναι μια χαμένη υπόθεση, υποστηρίζει, συμπληρώνοντας ότι «θα
υπάρξει ουσιαστικό κούρεμα, διότι ένα χρέος που δεν είναι δυνατόν να εξοφληθεί, δεν πρόκειται να πληρωθεί.
Στη συνέντευξη που παραχωρεί στην Politico, ο κ. Βαρουφάκης εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποστηρίζοντας: «Κύριος Γιούνκερ δεν υπάρχει, είναι απλώς ένα ξόανο μιας Κομισιόν η οποία δεν έχει πλέον και τόση σημασία. Δεν πιστεύω καν ότι ενημερώνεται για τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, αν και κάποια στιγμή στην πορεία ενημερώνεται για τις ίδιες τις αποφάσεις.

Για τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει:
«Έχει να δώσει ένα μεγάλο αγώνα εναντίον της ιστορίας και της πραγματικότητας. Κέρδισε τη κυβέρνηση, αλλά πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να είναι στην εξουσία. Αυτά τα δύο δεν είναι το ίδιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει στόχο να γίνει ο Φρανσουά Μιτεράν ο οποίος έκανε μια εντυπωσιακή στροφή 180 μοιρών και αγκάλιασε τη λιτότητα αλλά κατάφερε να διατηρήσει τη διαχείριση του κόμματος, παρότι στράφηκε απέναντι στις αρχές με τις οποίες εκλέχθηκε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι του Τσίπρα θα του άρεσε αυτό.
 Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι θα γίνει, αντ' αυτού, ένας Ράμσεϊ Μακντόναλντ».

O Σόιμπλε έχει δίκιο από μια άποψη για το χρέος, λέει σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
«O Σόιμπλε έχει δίκιο από μια άποψη: Η σημερινή ευρωζώνη δεν είναι βιώσιμη. Η Μέρκελ, όμως, μάλλον θα τα καταφέρει να την κρατήσει όσο η ίδια είναι καγκελάριος για μερικά χρόνια, γιατί η Ευρώπη είναι πλούσια», αναφέρει στην Politico.

απο την

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου