Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Απίστευτο: Απειλούν να διώξουν παιδάκι από το Χιλλ λόγω της συζύγου Τσίπρα


Εξιλαστήριο θύμα για να χρεώσουν τον σάλο που προκλήθηκε από τις δημοσιευμένες φωτογραφίες της Περιστέρας στο προαύλιο της ακριβής Σχολή Χιλλ την ημέρα του αγιασμού αναζητά η διεύθυνση του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, έπειτα από έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν.

Οι υπεύθυνοι του σχολείου απέστειλαν εξώδικο στον γνωστό φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνο, ο οποίος βρισκόταν εκεί συνοδεύοντας την 7χρονη κόρη του στην
πρώτη της μέρα στο σχολείο.

Απίστευτες προεκτάσεις λαμβάνει η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να στείλει τα παιδιά του σε δυο από τα πλέον ακριβά ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, τη σχολή Χιλλ και το νηπιαγωγείο Αγκάλη, που αμφότερα εδρεύουν στη περιοχή της Πλάκας.

Η δημοσιοποίηση σε sites και άλλα μέσα ενημέρωσης φωτογραφικού υλικού που απεικόνιζε την παρουσία της συζύγου του τέως πρωθυπουργού κυρίας Περιστέρας Μπαζιάνα στο προαύλιο της Χιλλ κατά την ημέρα του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά, προκάλεσαν καθεστωτικού τύπου αντιδράσεις και εκβιαστικές συμπεριφορές που δεν τιμούν ούτε τη διεύθυνση του εκπαιδευτηρίου, η οποία, ως μη όφειλε, στοχοποίησε έναν ανυποψίαστο γονέα και το παιδί του, ούτε εκείνους που τις υπαγόρευσαν.

Με μια πρωτοφανή για τα εκπαιδευτικά ήθη κίνηση, που μαρτυρεί απέλπιδα προσπάθεια να επιβληθούν συνθήκες συνωμοσίας σιωπής για την επιλογή του κ. Τσίπρα να φοιτήσουν οι βλαστοί του σε ιδιωτικό σχολείο, η διοίκηση του ιστορικού εκπαιδευτηρίου έβαλε στο στόχαστρό της προς τον φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνο, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, εκβιάζεται να πάρει το παιδί του και να φύγει από το σχολείο, καθώς, μέσω εξωδίκου, κατονομάζεται ως «υπαίτιος» για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον σχολιασμό.
© Παρέχεται από: Newmoney.gr 
© Παρέχεται από: Newmoney.gr

Όπως δεκάδες άλλοι γονείς, ο κ. Κορυτουμάνος, τη δεδομένη χρονική στιγμή, βρισκόταν στο προαύλιο της Χιλλ με την ιδιότητα του γονέα, συνοδεύοντας την 7χρονη κόρη του που φοιτά στη Β΄ τάξη του Δημοτικού.

Το «έγκλημα» του, για το οποίο εγκαλείται ο ίδιος και απειλείται με τη… βαριά τιμωρία της αποβολής το παιδί του, ήταν ότι είχε μαζί του την επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, με σκοπό να απαθανατίσει την κόρη του στην πρώτη της μέρα στο σχολείο, όπως έκαναν άλλωστε και τόσοι άλλοι γονείς οι οποίοι βρισκόταν στον ίδιο χώρο και τραβούσαν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα ή τις προσωπικές φωτογραφικές τους μηχανές.

Παρ’ όλα αυτά και με συνοπτικές διαδικασίες ο εν λόγω φωτορεπόρτερ υπεδείχθη ως «ένοχος» για τη λήψη αλλά και την δημοσιοποίηση των εικόνων της συζύγου του κ. Τσίπρα, ενώ απαιτήθηκε η άμεση παρέμβαση της διοίκησης του ιστορικού σχολείου.

Και εδώ προκύπτει το εξής εύλογο ερώτημα:
Ποιος απαίτησε από τους ανθρώπους της Χιλλ να παρέμβουν ώστε να «τιμωρηθεί» λίγες ώρες μετά ο φωτορεπόρτερ με την αποστολή της εξώδικης δηλώσεως, η οποία βρίθει σκληρών χαρακτηρισμών και αναπόδεικτων ισχυρισμών;

«Με αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι λίγο μετά τη λήξη του αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 11.9.2015 δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της κ. Μπαζιάνα, μητέρας παιδιού που φοιτά στο νηπιαγωγείο μας και συζύγου πρώην πρωθυπουργού κυρίου Αλ. Τσίπρα», αναφέρεται στο εξωδικαστικό έγγραφο που απεστάλη προς τον κ. Κουτρουμάνο.


Αλήθεια, από πότε κρίνεται παράνομη η φωτογράφηση ενός δημόσιου προσώπου, πόσω μάλλον όταν το πρόσωπο αυτό τυγχάνει να είναι η σύζυγος ενός πρωθυπουργού; Μήπως τελικά αυτό που ενόχλησε ήταν το γεγονός ότι μέσω της δημοσιοποίησης των επίμαχων φωτογραφιών μαθεύτηκε ότι τα παιδιά του κ. Τσίπρα φοιτούν σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία;

Ιδιαίτερη εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι η διεύθυνση της Χιλλ επικαλείται στη συνέχεια του εγγράφου αόριστες μαρτυρίες δασκάλων και γονέων για να «χρεώσει» στον φωτορεπόρτερ την ευθύνη για τις επίμαχες φωτογραφίες. Ειδικότερα, στο προκλητικό εξώδικο που εστάλη στον κ. Κουτρουμάνο αναφέρονται τα εξής εκπληκτικά:
«Σύμφωνα με μαρτυρίες δασκάλων και αρκετών γονέων, οι εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίος λήφθηκαν μπροστά από το κτίριο του νηπιαγωγείου και απεικονίζουν και άλλους γονείς, λήφθηκαν από εσάς.
 Μάλιστα σε μια από τις εν λόγω φωτογραφίες φαίνεται και ένας μαθητής του νηπιαγωγείου.
 Οι εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίες αναπαρήχθησαν από πολλές ιστοσελίδες και προβλήθηκαν και στην τηλεόραση, πέρα των άλλων, προκάλεσαν τον θυμό και την ενόχληση πολλών γονέων, οι οποίοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, από την προσοχή της οποίας –ή μήπως του «υποβολέα» της;- φαίνεται να διέλαθε της προσοχής ότι ήταν αρκετοί οι γονείς που έπαιρναν εικόνες, «η φωτογράφηση γονέων εντός του σχολείου μας και η δημοσίευση τους, χωρίς τη ρητή συναίνεση τους, συνιστά πράξη παράνομη. Επίσης, πρόκειται για ενέργεια ηθικά αδικαιολόγητη και απαράδεκτη, η οποία συμβαίνει για πρώτη φορά στη σχολή Χιλλ και η οποία θίγει αφενός μεν την προσωπικότητα των εικονιζόμενων αφετέρου δε  τη φήμη του σχολείου μας», όπως προστίθεται με αυστηρότητα.

«Κατόπιν των ανωτέρω διαμαρτυρόμεθα εντόνως προς εσάς για την ως άνω συμπεριφορά σας, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας και σας καθιστούμε υπεύθυνους για τη ζημιά την οποία θα υποστούμε εξ υπαιτιότητα σας», συνεχίζει το εξώδικο που επιδόθηκε στον κ. Κουτρουμάνο και το οποίο καταλήγει ως εξής:
«Επίσης, σας καλούμε να απέχετε από οποιαδήποτε αντίστοιχη φωτογράφηση/ δημοσιοποίηση που να σχετίζεται με τη Σχολή Χιλλ και σας τονίζουμε ότι τυχόν επανάληψη  ενός αντίστοιχου συμβάντος θα καθιστούσε επισφαλή την όποια συνεργασία μαζί σας».

Για το ποια «δύναμη» ήταν εκείνη που οδήγησε τη διοίκηση ενός σχολείου στην αποστολή εξωδίκου σε έναν γονέα, μπορεί ο κάθε καλόπιστος πολίτης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…

Ποιος είναι ο Βασίλης Κουτρουμάνος

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες ανθρώπων που εργάζονται στην ενημέρωση, αλλά και από το βιογραφικό του που είναι προσβάσιμο μέσω του διαδικτύου, ο γονέας που στοχοποιήθηκε επειδή έγινε ευρύτερα γνωστό ότι τα παιδιά του τέως πρωθυπουργού φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, είναι υπόδειγμα επαγγελματία.

Παράλληλα, διακρίνεται για το ήθος και την αφοσίωση του στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, παλαιότερα διετέλεσε προσωπικός φωτογράφος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, ενώ έχει βραβευτεί για το έργο του.
Ειδικότερα, στις 3 Νοεμβρίου 2014 βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για την φωτογραφία του «Ο Βραζιλιάνος» την οποία τράβηξε στα γήπεδα της Βραζιλίας κατά την διάρκεια της διοργάνωσης του Μουντιάλ και κρίθηκε ως η κορυφαία της χρονιάς.
Τον περασμένο Ιούλιο βρέθηκε στο Λος Άντζελες για να καλύψει την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στους Special Olympics, ενώ το βιογραφικό του απαριθμεί δεκάδες αποστολές σε κάθε γωνιά του πλανήτη για την κάλυψη μεγάλων ειδησεογραφικών γεγονότων.

Αλλά και η αγάπη του για την εκπαίδευση είναι άξια αναφοράς, αφού υπήρξε ο εμπνευστής και δημιουργός της σχολικής βιβλιοθήκης του δημοτικού σχολείου της Μαριούπολης Ουκρανίας, η οποία αριθμεί πάνω από 2.000 βιβλία, με χορηγίες των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό, έχει τιμηθεί από τον δήμαρχο της Μαριούπολης.

Ο Βασίλης Κουτρουμάνος ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1987 συνεργαζόμενος με τα μεγαλύτερα φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας και του εξωτερικού με αντικείμενο το πολιτικό, αθλητικό, κοινωνικό, κοσμικό, καλλιτεχνικό και ταξιδιωτικό ρεπορτάζ σαν ελεύθερος επαγγελματίας.
Μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ήταν η περίοδος των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 όπως και των Παραολυμπιακών διότι ως εθελοντής είχε επιλεγεί για την θέση του ‘photo manager’ στον στίβο του ολυμπιακού σταδίου υπεύθυνος για 2.000 Φωτορεπόρτερ από όλον τον πλανήτη.

απο το 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου