Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Υπερψηφίστηκε το μνημόνιο με τεράστιες απώλειες για το ΣΥΡΙΖΑ


Για τρίτη συνεχή ψηφοφορία η κυβέρνηση μένει «όρθια» με τις ψήφους της αντιπολίτευσης - 222 βουλευτές ψήφισαν «Ναι» - «Όχι» ψήφισαν 64 βουλευτές και 11 «παρών»

Νόμος του κράτους είναι πλέον το τρίτο μνημόνιο μετά από μια μαραθώνια, ολονύχτια και εξαντλητική συνεδρίαση της Βουλής που
ολοκληρώθηκε με ψηφοφορία το πρωί της Παρασκευής.

Το νέο μνημόνιο υπερψηφίστηκε από 222 βουλευτές. «Όχι» ψήφισαν 64 βουλευτές και 11 «παρών».

Οι απώλειες για το ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες και όλες οι εξελίξεις αναμένονται πλέον από τη Δευτέρα μετά το κρίσιμο Eurogroup που θα γίνει σήμερα το απόγευμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως κλήθηκε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό στο εσωτερικό του κόμματος του και ο πρωθυπουργός απαντώντας προανήγγειλε ουσιαστικά εκλογές τονίζοντας ότι ενίοτε αυτά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά.

Ο χρόνος της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, ωστόσο κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Η συγκυβέρνηση θεωρητικά έχει 162 έδρες. Στην πρώτη ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 39 απώλειες και στη δεύτερη για τα προαπαιτούμενα είχε 36 απώλειες.

Στις 15 Ιουλίου, στην πρώτη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα   το κυβερνών κόμμα είχε καταγράψει 39 απώλειες (32 όχι, 6 παρών και μια απουσία).

Μια εβδομάδα μετά το κυβερνών κόμμα μέτρησε 31 «όχι» και 5 «παρών» ενώ άλλοι πέντε βουλευτές είχαν ψηφίσει μεν «ναι» επί της αρχής, αλλά «παρών» στο άρθρο 1 του τότε δεύτερου πακέτου με προαπαιτούμενα.

Βεβαίως το Μέγαρο Μαξίμου μετράει κυρίως τα οχι και τα διαχωρίζει από τα παρών.

Αυτή την ώρα η κυβέρνηση είναι όρθια και πάλι με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Σε κάθε περίπτωση και το Eurogroup δεν αναμένεται να είναι περίπατος για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου