Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ & ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Με μεγάλη αγωνία παρακολουθεί ο Ελληνικός Λαός τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών και πραγματικά μέχρι στιγμής έχει δείξει μεγάλη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Δυστυχώς δεν έχει και άλλη επιλογή από την στιγμή -που όλοι ξέρουμε γιατί- δεν αποφασίζει ο ίδιος για την τύχη του.   
Μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν πράγματι είναι έτσι;   

Δηλαδή ο Ελληνικός Λαός  μπροστά στα οικονομικά και πολιτικά δεδομένα των τελευταίων ετών είναι  ανήμπορος να αποφασίσει για την τύχη του τελικά;
 Είναι δύσκολο να κατανοήσει ο καθένας από εμάς με ποιόν τρόπο η χώρα θα
μπορέσει  να ορθοποδήσει και να ανακάμψει από αυτή την δύσκολη κατάσταση και ταυτόχρονα όλοι έχουν μια εύκολη λύση πρόχειρη στην τσέπη τους. 

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό και μάλιστα θα έλεγα ότι ακόμα και οι ποιο απλοϊκές και προφανώς ανεδαφικές αναλύσεις, δείχνουν τουλάχιστον ότι το μυαλό μας δεν έχει πάψει να λειτουργεί,  δεν έχει περάσει στη φάση της αδιαφορίας, της παθητικότητας και τελικά στο στάδιο του όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από εμάς.   

Το καλό, αν μπορεί κανείς να πει ότι βγήκε κάτι καλό από όλα
αυτά, είναι ότι άλλαξαν λιγάκι τα λεγόμενα πολιτικά ήθη και πλέον θέλω να πιστεύω πως η κλεψιά και η ρεμούλα των Παραγόντων τύπου Γκρούεζα και λοιπών πολιτικών παρατρεχάμενων έπαψαν να είναι Μαγκιά, ότι ο κόσμος άρχισε να συνειδητοποιεί χωρίς πολλές φορές να το παραδέχεται ότι η πονηριά δεν είναι ίδιον των έξυπνων ανθρώπων, άλλα των ανόητων και των ηλιθίων που χωρίς κανένα προσόν προσπαθούν να ανέλθουν.  
 Θα μου πείτε πως είναι δυνατόν ένας ανόητος να κατέρχεται όλα εκείνα τα πονηρά τεχνάσματα για να ανέλθει τα σκαλιά  των πολιτικών αξιωμάτων;  

 Είναι απλό

1 Κανείς από αυτούς ποτέ δεν προσπάθησε και δεν κουράστηκε να γίνει Πολιτικός. Άφηνε πάντα άλλους  που μπορούσαν να τους προωθήσουν να το κάνουν, υποσχόμενοι Γη και Ύδωρ. 

2  Ένας Πολιτευτής και να μην εκλεγεί Βουλευτής ξέρει ότι στην χειρότερη περίπτωση θα είναι Γενικός Γραμματέας σε κάποιο Υπουργείο.

 3 Μία είναι η οδός που έναν ανόητο μπορεί να τον ανεβάσει στην εξουσία. 
Φυσικά το χρήμα, το Πολιτικό Χρήμα, που με απίστευτη ταχύτητα δίνεται από συγκεκριμένους κύκλους, προκειμένου μετά να το εισπράξουν από τους Νεοεκλεγέντες σε Είδος. 
Μέσα σε αυτό το σύστημα εντάσσονται και τα ίδια τα πολιτικά  κόμματα που με αξιοσημείωτη επιτυχία  παραμένουν στο απυρόβλητο (το γνωστό εκατομμύριο Τσουκάτου) και πολλά από τα μικρά για τα οποία  δεν γνωρίζει  κανείς  που τα βρήκαν και έγιναν μεγάλα και Κυβερνούν.      

 Δυστυχώς το Προοδευτικό Αριστερό Ήθος των Δεκαετιών 80, 90, 2000 θριάμβευσε, με την ανοχή της Κεντροδεξιάς, η οποία είχε την ευκαιρία στα λιγότερα τελικά χρόνια που κυβέρνησε σε σχέση με τις δυνάμεις της αριστεράς,  να ξεκαθαρίσει τα πράγματα για όλα τα κακώς κείμενα που ταλάνιζαν τον τόπο και δεν το έπραξε. 
Αναρωτιέται κανείς με αυτά που γράφω πότε Κυβέρνησε η Αριστερά;  

 Τον Ιανουάριο του 2015 δεν ανέλαβε την Διακυβέρνηση του τόπου; 
Η απάντηση είναι Όχι! 

Όλοι γνωρίζουμε ότι Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το νέο σπίτι του παλαιού ΠΑΣΟΚ  που δεν άντεξε να βλέπει την κατάρρευση  και την απομάκρυνση του   από την εξουσία, στην οποία είχε γαντζωθεί και έτρωγε επί σειρά ετών. Εξαιρώ από την προσέγγιση αυτή την Αριστερή πλατφόρμα, τους παλιούς Συνασπιστές  και κάτι εξωκοινοβουλευτικούς Γραφικούς που είδαν φώς και μπήκαν. 
Όλοι αυτοί εξέφραζαν με το ζόρι το 3% του Ελληνικού Λαού.

Τα υπόλοιπα στελέχη του Κυβερνόντος Κόμματος προέρχονται από τους εκπροσώπους της παραδοσιακής προοδευτικής λαϊκίστικης Πασοκικής νομενκλατούρας του ψεύδους και της Εθνικής ρεμούλας.  

 Φυσικά και σήμερα παρά τα όσα  συμβαίνουν, αυτοί οι πολιτικοί νάνοι που σημειωτέον εξαπατούσαν το Ελληνικό Λαό στην Θεσσαλονίκη, δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό. Διαλύουν την Χώρα, δεν Κυβερνούν, δεν δουλεύουν , περιφέρονται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, από κανάλι σε κανάλι αναμασώντας τα ψεύδη  και τις Μπαρουφολογίες τους.
 Να μην αναφερθώ βέβαια στον τρόπο που πολιτεύονται σε όποια θέση και αν βρίσκονται οι Πολιτικοί αυτής της Συνομοταξίας.

 Στο Υπουργείο Παιδείας πρόσφατα όπως μαθαίνω άλλαξαν Στελέχη που κατείχαν  σημαντικές θέσεις και που έπαιζαν σπουδαίο ρόλο στη εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου που ετοιμάζεται για την Παιδεία. Δεν θα ήθελα να πω ποιοι είναι, αλλά εκείνο που ξέρω είναι ότι  κατείχαν πολύ καλά τα θέματα του γραφείου τους, και είχαν εμπειρία στο αντικείμενό τους.
 Αν ο άνθρωπος που τους απομάκρυνε από την θέση αυτή επειδή έκαναν ευσυνείδητα την δουλεία τους και δεν δέχονταν να εξυπηρετήσουν ή να υποκύψουν σε συντεχνιακά μικροσυμφέροντα δεν  είναι ανόητος τότε τι είναι; 
 Βεβαία θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι το Διοικητικό προσωπικό είναι ανάγκη  να ανανεώνεται , όχι όμως σε κρίσιμες περιόδους όπως πριν την έναρξη των μαθημάτων και σε προεκλογική περίοδο.
Στις 26/8/2015 το Υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία Ζητά από τους ταλαίπωρους αδιόριστους νέους Συναδέλφους Αναπληρωτές να παρουσιαστούν εκ νέου στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να επικαιροποιήσουν τις αιτήσεις που έκαναν  τον Αύγουστο, για διορισμό. Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες Συναδέλφους.

Μήπως λοιπόν η λύση όλων των προβλημάτων μας βρίσκεται ακριβώς στο ότι θα πρέπει, για το δικό μας καλό να αφήνουμε τους ανθρώπους που πετυχαίνουν στο έργο τους να κάνουν την δουλειά τους, ανεξάρτητα από το αν είναι προσκείμενοι ή όχι στην μια ή στην άλλη παράταξη; 

Μήπως σε ότι αφορά τα μεγάλα Ζητήματα που ταλαιπωρούν τον τόπο όλες οι πλευρές πρέπει να ομονοήσουν σε μια Εθνική Στρατηγική   και να πάψουν να περιφέρονται από δω και από εκεί κάνοντας τους δήθεν Πρωθυπουργούς και Υπουργούς;  
 Ο Ελληνικός λαός δεν ψήφισε με στόχο να ξανασυρθεί στις εκλογές και μάλιστα για Τρίτη φορά μέσα σε 8 μήνες!

Κανείς  δεν δικαιούται να εφαρμόζει σε τόσο δύσκολες συνθήκες, για τον Λαό και τον Τόπο πρακτικές δήθεν άμεσης Δημοκρατίας, γιατί τότε θα έχει να αντιμετωπίσει φαινόμενα Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου.  Είναι ακατανόητο πώς ξαφνικά αυτοί οι δύο και οι σύντροφοι τους είναι ανακόλουθοι  με τις αρχές του επίσημου κόμματος.  

 Το Κόμμα που Κυβερνά άρχισε αλά καρτ , να εφαρμόζει τις αμεσοδημοκρατικές του αρχές. 

Τα ζητήματα που δεν μπορεί να λύσει, εννοώ τα κομματικά, προσπαθεί να τα μεταφέρει στον λαό. 
Τις δύσκολες αποφάσεις που δεν μπορεί να πάρει τις μεταθέτει στο Λαό και στις Δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Τράπεζες θα κλείσουν.  

Ας εξηγήσει στον Ελληνικό Λαό αυτός που έχει την ευθύνη δηλαδή ο Τσίπρας, με δεδομένη την στήριξη της μείζονος  αντιπολίτευσης γιατί ξανακατεβαίνει σε εκλογές; Πότε ξανά Κυβέρνηση είχε τόσο μεγάλη στήριξη στην Βουλή; 
Υπάρχουν απόψεις που λένε ότι θέλει την αυτοδυναμία για να μπορέσει επιτέλους να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να μετριάσει τις επιπτώσεις του μνημονίου.
Παραμύθια για μικρά παιδιά γιατί όποιος γνωρίζει λίγα Οικονομικά ξέρει πως κάτι τέτοιο  είναι αδύνατο να επιτευχθεί.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η παρούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ιδεολογικά, όσο και αν αυτό προσπαθεί να το κουκουλώσει, δεν διαπνέεται από τις αρχές και αξίες που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας ενός σύγχρονου αστικού κράτους. 
Θα τολμούσα να πω ότι το αντιμετωπίζουν εχθρικά. 

Υπάρχει   ιδεολογικό χάσμα ανάμεσα στους Πολίτες που έδειξαν εμπιστοσύνη και ψήφισαν το κόμμα αυτό και στα στελέχη του.  
 Όσο και αν προσπαθεί αυτή η Κυβέρνηση να θολώσει τα νερά με πονηρίες και τεχνάσματα,  έρχεται η στιγμή που ξεσκεπάζεται ο Επίσημος Κομματικός μηχανισμός και δείχνει το αληθινό του πρόσωπο, που εκφράζεται  με διασπάσεις, παραιτήσεις,  διαφωνίες με την επίσημη γραμμή και με την  μη συμμετοχή πρωτοκλασάτων στελεχών στους εκλογικούς συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ .

Πολλοί κατηγορούν τον Τσίπρα ως Χαοτικό  και πολιτικά άπειρο. 
Εγώ διαφωνώ, είναι  αριστερός και εφαρμόζει κατά γράμμα αυτός και οι σύντροφοι του, (διαφωνούντες και συμφωνούντες), Αριστερές πρακτικές.

Αυτοί που τους Ψήφισαν γνώριζαν τι ακριβώς σημαίνει Αριστερή λογική  στην θεωρία και πράξη;

απο τον Φανούριο Τριανταφύλλου
 οικονομολόγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου