Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάνης Βαρουφάκης - Τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα!! Συνεργάτες Λαφαζάνη για το δημοσίευμα των Financial Times: Ψεύδη, φαντασιώσεις, κινδυνολογία

Ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι στις προθέσεις του να ηγηθεί ενός νέου κόμματος
Μια …«συνιστώσα» …μόνος του, με πολιτική αναφορά και κατεύθυνση την διαφωνία του στη συμφωνία-μνημόνιο, την οποία χαρακτηρίζει «αποτυχημένη και ανεφάρμοστη» είναι η επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη που ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι στις προθέσεις του να ηγηθεί ενός νέου κόμματος.
Στην ψηφοφορία της Τετάρτης ήταν σαφής, «ψηφίζω ΝΑΙ σε δύο
μέτρα τα οποία τα είχα προτείνει ο ίδιος, αν και υπό ριζοσπαστικά διαφορετικές συνθήκες και προϋποθέσεις» ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι «δεδομένος» και θα κινείται με αποκλειστικά δικά του κριτήρια, πέρα από κυβερνητικές ή κομματικές αποφάσεις.

Αν και δεν επιθυμεί να βρει εσωκομματικό καταφύγιο ή πολιτική στέγη στην Αριστερή Πλατφόρμα και τους διαφωνούντες, ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και τους βουλευτές που υποστηρίζουν ότι η συμφωνία που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από …«προϊόν εκβιασμού» δεν είναι βιώσιμη και οι συνέπειες της στην ελληνική οικονομία και τον κοινωνικό ιστό θα είναι καταστροφικές.

Ο ίδιος δεν έχει καμία επικοινωνία με τον πρωθυπουργό από την ημέρα της αποχώρησής του από το υπουργείο, ενώ και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν συγκαταλέγεται στους συνομιλητές του πέρα από τα τυπικά.
Οι συνομιλητές του δεν κρύβουν ότι και οι σχέσεις του με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, είναι κάτι παραπάνω από ψυχρές, ενώ αντίθετα διατηρεί τακτική σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με τον αντικαταστάτη του αρχικά στη διαπραγμάτευση και μετέπειτα στο Υπουργείο, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
«Ότι είχαν να πω το είπα, θα δίνω τη μάχη μέσα στη Βουλή και θα δώσω απαντήσεις για όλους και για όλα μέσα από το νέο μου βιβλίο» λέει στους στενούς του συνεργάτες ο Γιάνης Βαρουφάκης και δεν κρύβει την ενόχλησή του για τη στάση που κρατά απέναντι του το μέγαρο Μαξίμου.
«Ουδέποτε κινήθηκα αυτόκλητα ή αυτόβουλα σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης» αναφέρει ο πρώην υπουργός απαντώντας στις κυβερνητικές διαρροές πως ήταν το πρόσωπο που προκάλεσε τα επανωτά ναυάγια και οδήγησε την ελληνική κυβέρνηση στον εγκλωβισμό της στη συμφωνία τελεσίγραφο και τον εκβιασμό του grexit.

Ο ίδιος μιλά για επιχείρηση κατασκευής ενός «αποδιοπομπαίου τράγου» και σημειώνει πως «το ίδιο μιντιακό σύστημα που επιχειρούσε να τον αποδημήσει ως υπουργό  με προφανή στόχο να δυναμιτίσει τη διαπραγμάτευση και να πλήξει τον πρωθυπουργό,  τον εμφανίζει τώρα ως τον μόνο υπεύθυνο για τη κατάληξη σε μια συμφωνία μνημόνιο».
Ωστόσο, κάνει ένα βήμα παραπάνω λέγοντας στους συνομιλητές του ότι «η διαφορά είναι ότι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας συντάσσεται με όσους μέχρι πρότινος κατήγγειλε ο ίδιος και οι συνεργάτες του ότι τον πολεμούν».
Αποκαλύπτει δε ότι όταν τον Ιούνιο ο πρόεδρος της Κομισιον, Jean-Claude Juncker, έστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου το τελεσίγραφο για συμφωνία γέφυρα με μέτρα ύψους 8 δις ευρώ ο ίδιος, αν και είχε διαφωνήσει με την αποδοχή της, προειδοποίησε τον πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ότι αν απορριφθεί και συνεχιστεί η διαπραγμάτευση τότε κάθε άλλη πρόταση θα είναι μακράν σκληρότερη.

Συνεργάτες Λαφαζάνη για το δημοσίευμα των Financial Times: Ψεύδη, φαντασιώσεις, κινδυνολογία

"Αν υπήρχε βραβείο μυθοπλασίας και παραπλάνησης θα άξιζε η συμμετοχή του", ανέφεραν
Την έντονη αντίδραση συνεργατών του Παναγιώτη Λαφαζάνη προκάλεσε δημοσίευμα των Financial Times για το "σχέδιο" περί δραχμής.
"Σπανίως ψεύδη, φαντασιώσεις, κινδυνολογία, σεναριολογία και παρωχημένος αντικομμουνισμός συνυπάρχουν σε ένα και μόνο δημοσίευμα. Αν υπήρχε βραβείο μυθοπλασίας και παραπλάνησης θα άξιζε η συμμετοχή του", ανέφεραν.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου