Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

«Κεραυνοί» από την S&P: Υποβάθμιση της Ελλάδας σε CCC-

Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή των διαπραγματεύσεων και η κυβέρνηση υπέστη σκωτσέζικο ντους στις Βρυξέλλες, η Standar and Poors υποβάθμισε την ελληνική οικονομία. 

Η ελληνική κυβέρνηση δέχεται ομοβροντία πιέσεων και την ώρα της κρίσιμης τριμερούς, ο οίκος αξιολόγησης παίρνει τη σκυτάλη και
προχωρά σε μία προειδοποιητική  υποβάθμιση της χώρας, περαιτέρω - κατά μία μονάδα. 
Ο οίκος στην ανακοίνωσή του εξηγεί τις αιτίες της υποβάθμισης και μεταξύ άλλων αναφέρεται στο αίτημα της κυβέρνησης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την ομαδοποίηση των δόσεων και την αποπληρωμή τους στο τέλος του Ιουνίου. 

O οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε CCC από CCC+, διατηρώντας τις προοπτικές της ελληνικές οικονομίας «αρνητικές».
Ο οίκος στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι προχωρά στην υποβάθμιση, καθώς θεωρεί ότι χωρίς συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών η ελληνική κυβέρνηση θα χρεοκοπήσει και δεν πρόκειται να αποπληρώσει τους ιδιώτες επενδυτές μέσα στο επόμενο 12μηνο.

Σύμφωνα με την S&P η καθυστέρηση της πληρωμής προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου δείχνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στις συντάξεις και στους μισθούς του δημοσίου σε σχέση με τις δανειακές της υποχρεώσεις.
Για το 2015 εκτιμά ύφεση 1,5%.

απο το sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου