Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τσίπρας προς διαπλεκόμενα: Τώρα θα πάρουμε την εξουσία - Ο επιχειρηματικός κόσμος καλεί Τσίπρα να μην έρθει σε ρήξη


 Ηχηρό μήνυμα στις κλίκες του Δημοσίου, τα πολιτικά τζάκια και όσους κινούν τα νήματα της πολιτικής και οικονομικής ζωής, βασιζόμενοι στην ισχύ των μνημονιακών νόμων και ισορροπιών έστειλε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο ΑλέξηςΤσίπρας. 
Ο πρωθυπουργός είπε –για μια ακόμη φορά- ότι εδώ και πέντε μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει την κυβέρνηση δεν έχει πάρει όμως τα σκήπτρα της εξουσίας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον ναρκοθετημένο από την προηγούμενη κυβέρνηση δρόμο, στις ισχυρές και
καταλυτικές αντιστάσεις του μνημονιακού καταστημένου στις αλλαγές, την υστέρηση στον πόλεμο κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και την ανάγκη να δοθούν νέες ακόμη μεγαλύτερες μάχες.
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να πάρει η κυβέρνηση την εξουσία και να τη δώσει στον ελληνικό λαό, εκπληρώνοντας την εντολή που έλαβε στις εκλογές.
Ετσι ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση πλέον στρέφει την προσοχή της και στο εσωτερικό μέτωπο για να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του συστήματος, να χτυπήσει τα κακώς κείμενα και να αλλάξει τον τρόπο λήψης αποφάσεων.
Η ρητορική που χρησιμοποίησε αξιολογείται ως ιδιαίτερα αιχμηρή, άκαμπτη και με στόχο να δώσει την αίσθηση ότι στο εξής θα «κυλίσει» αίμα.
Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός προανήγγειλε διώξεις κατά επίορκων, σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της ισχύος των λίγων, συγκρούσεις σε όλα τα μέτωπα και μάχες σώμα με σώμα για την ανάληψη της εξουσίας.
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ανέφερε:« Γιατί ξέρετε και σεις καλά ότι άλλο είναι να αναλαμβάνεις τη διακυβέρνηση και άλλο την πραγματική εξουσία. Είναι χρέος μας αυτή την εξουσία να την μεταβιβάσουμε στο λαό, να την μεταβιβάσουμε στις κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που ασφυκτιούν και ζητούν οξυγόνο.»

Ο επιχειρηματικός κόσμος καλεί Τσίπρα να μην έρθει σε ρήξη

Βέβαιος πως πράττει τα αδύνατα δυνατά, σύμφωνα με τις προεκλογικές και τις μετεκλογικές δεσμεύσεις είναι ο επιχειρηματικός κόσμος για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σε επιστολή του όμως καλεί τον πρωθυπουργό να αποφύγει τη ρήξη και να υπογράψει συμφωνία με τους δανειστές ώστε να μην χαθούν οι θυσίες και τα οφέλη της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Μεταξύ άλλων υπογράφουν οι κκ  Κωνσταντίνος Μίχαλος (ΚΕΕΕ), Θεόδωρος Φέσσας (ΣΕΒ), Βασίλης Κορκίδης (ΣΕΒ), Ανδρέας Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ) και Αθανάσιος Σαββάκης (ΣΕΒΕΕ) καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να αποφύγει τη ρήξη και να προχωρήσει στο συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους δανειστές.
«Χωρίς συμφωνία και συνεπώς χωρίς επενδύσεις, οι άνεργοι δεν πρόκειται να βρουν δουλειά, οι νέοι δεν πρόκειται να μείνουν στη χώρα, οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να αναπτυχθούν και το κράτος, χάνοντας συνεχώς έσοδα, μπορεί να θα βρεθεί σε αδυναμία να διατηρήσει τα σημερινά επίπεδα μισθών και συντάξεων» επισημαίνεται παράλληλα, στη σχετική επιστολή.
Καταλήγοντας, ο επιχειρηματικός κόσμος αποσαφηνίζει πως «είμαστε βέβαιοι ότι προσωπικά θα κάνετε τα αδύνατα δυνατά –σύμφωνα με τις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές σας δεσμεύσεις– για να αποφύγει η χώρα τη ρήξη με τους εταίρους και την έξοδο από την Ευρωζώνη»

απο το sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου