Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Reuters: Οι HΠΑ θα πιέσουν στο G7 για λύση με Ελλάδα


Οι ΗΠΑ αναμένεται να πιέσουν την Ευρώπη στην συνάντηση των υπουργών οικονομικών της G7 αυτήν την εβδομάδα στην Γερμανία να καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ελλάδα, ανέφερε αξιωματούχος στο Reuters.
«Θα περίμενα οι Αμερικάνοι να
ασκήσουν πίεση στους Ευρωπαίους στην Δρέσδη για την Ελλάδα» ανέφερε ο αξιωματούχος. «Οι Αμερικανοί υπογραμμίζουν τους γεωπολιτικούς κινδύνους και μας λένε ότι πρέπει να βρούμε λύση, ότι δεν μπορούμε να βάλουμε την Ευρώπη και την ευρωζώνη σε κίνδυνο λόγων της Ελλάδας» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βρετανίας, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας θα συναντηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Δρέσδη της Γερμανίας.
«Αν η Ελλάδα για κάποιο λόγο στρεφόταν στην Ρωσία και η Μόσχα άρχιζε να εμπλέκεται περισσότερο, θα μπορούσαν να αποκτήσουν πολύ μεγάλη επιρροή μέσα στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. όσον αφορά τις πολιτικές απέναντι στην Ρωσία» επισήμανε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ωστόσο πως θεωρεί τον κίνδυνο αυτό μικρό, γιατί η Ρωσία είναι αντιμέτωπη με δικά της μεγαλύτερα προβλήματα.

Ένας άλλος γεωπολιτικός κίνδυνος είναι η απειλή να αναπτυχθούν στην Ελλάδα εξτρεμιστικά κινήματα, εμπνευσμένα από την Μέση Ανατολή.
«Η Ελλάδα έχει μια παράδοση στον εξτρεμισμό, οπότε υποθέτω ότι αυτό είναι κάτι που απασχολεί τους Αμερικάνους» τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε πως αν και οι ανησυχίες των ΗΠΑ για τις επιπτώσεις από μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές είναι εύλογες, το ίδιο επιβλαβή θα ήταν και μια υποχώρηση στις ελληνικές απαιτήσεις για περισσότερα χρήματα χωρίς μεταρρυθμίσεις.
«Αν η Ελλάδα διασωθεί χωρίς όρους, μετά από όλα όσα έχουν κάνει, αφότου έχουν σπάσει κάθε δυνατή δέσμευση και δεν έχουν σεβαστεί καμία δέσμευση, αυτό θα είχε πολύ μεγάλο αντίκτυπο στο μέλλον και στην λειτουργία της ευρωζώνης» υποστήριξε ο αξιωματούχος.

απο το  Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου