Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Ο Δημήτρης Πισιμίσης Manager of the Year 2014


Ο Δημήτρης Πισιμίσης, Διευθύνων Σύμβουλος της BIC VIOLEX Α.Ε. και Senior Vice President of BIC - Worldwide Industrial & R&D Director Ξυριστικών του Ομίλου BIC ανακηρύχθηκε από την ΕΕΔΕ Manager of the Year 2014, σε επίσημη Τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου 2015 στo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το βραβείο απένειμαν ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, ο οποίος
ευχαρίστησε τους παρισταμένους και συνεχάρη τον νικητή.



Στην ομιλία του νωρίτερα, ο κ. Λαμπρινόπουλος τόνισε ότι έργο οποιουδήποτε Ηγέτη είναι να αλλάξει ουσιαστικά και όχι θεωρητικά τους κανόνες του παιχνιδιού.
Είπε ακόμα ότι η χώρα για να πάει μπροστά χρειάζεται ζωντανά παραδείγματα και Μοντέλα Αριστείας και σε επίπεδο ανθρώπων και σε επίπεδο Εταιριών που θα εμπνεύσουν και άλλους.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «έχουμε μία τελευταία υποχρέωση έναντι της Ιστορίας και του έργου της ΕΕΔΕ τα τελευταία 53 χρόνια:
 Να την κάνουμε πεδίο προβληματισμού όλων των Στελεχών σε όλα τα επίπεδα της Ιεραρχίας, να την κάνουμε την ουσιαστική και την βροντερή φωνή του Μάνατζμεντ, να την κάνουμε μια Ομάδα Δράσης που θα βοηθάει όλες τις Κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από πολιτικά κριτήρια.
 Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πλήθος πρεσβευτών που θα βοηθήσουν την χώρα στη προσπάθειά της να γίνει μια χώρα που θα παίξει σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία»  

(πλήρες κείμενο http://www.eede.gr/uploads/files/moty14_president_eede.doc ).

Τη 13η απονομή του καταξιωμένου πλέον στην ελληνική αγορά Βραβείου παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 επιχειρηματίες και στελέχη, καθώς και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου.

Στο πλαίσιο της Τελετής ο Miha Pogacnik, πρέσβης πολιτισμού της Σλοβενίας, καταξιωμένος βιολιστής και ειδικός πάνω στο σύγχρονο management,  παρουσίασε τη δημιουργική και διεπιστημονική του μέθοδο της πλατφόρμας συντονισμού (resonance platform), στην οποία τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματικοί ηγέτες μπορούν να βρουν τις λύσεις τους μέσα από καλλιτεχνικά φαινόμενα, θεωρώντας πως, καθώς τα πάντα διασυνδέονται στο σύμπαν, υπάρχει μεγάλη συνάφεια μεταξύ της γνήσιας τέχνης και της επιχειρηματικότητας.

Δίνοντας το παράδειγμα του συντονισμού των πολλών μεμονομένων προσωπικοτήτων μιας ορχήστρας και της αρμονικής πολυφωνίας στην οποία καταλήγει αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας παγκόσμιας οικονομικής πολυφωνίας.
«Η δημοκρατία είναι η ήπειρος της πολυφωνίας και αυτή η τελευταία προέρχεται από την Ελλάδα όταν η χώρα αυτή κατέρριψε το μύθο προς όφελος του ορθού λόγου.
 Δημιούργησε έτσι την αίσθηση της ηγεσίας. Αυτήν την πολυφωνία μέσα από τη δημιουργικότητα έχει ανάγκη ο κόσμος μας» είπε χαρακτηριστικά.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο κ. Πισιμίσης ευχαρίστησε την ΕΕΔΕ και είπε μεταξύ άλλων: «Μελετώντας τα διαφορετικά μοντέλα διοίκησης αλλά και τον ίδιο τον Έλληνα και την ιδιοσυγκρασία του, προσπαθούμε να κτίσουμε ένα μοντέλο Διοίκησης Ανθρωποκεντρικό, Ελληνοκεντρικό, μη αρχηγικό, συν-δημιουργικό, πλήρως αποκεντρωμένο.
 Κτίζω μία εταιρία όχι γύρω από μένα, ούτε γύρω από την καριέρα μου, αλλά κτίζω μία εταιρία γύρω από το μέλλον της - γύρω από τους ανθρώπους της».

«Αναπτύσσοντας τους ανθρώπους μας, κτίζουμε τη συνέχεια της, κτίζουμε την επόμενη ηγεσία της. Διότι στην BIC VIOLEX έχουμε δημιουργήσει ένα πραγματικό εργαστήρι ηγεσίας.
 Ο κωδικός που ξεκλειδώνει το DNA της επιτυχίας αλλά και την ανταγωνιστικότητας της BIC VIOLEX είναι η Καινοτομία.
Εμείς δεν περιορίζουμε την καινοτομία στην πραγμάτωση μιας ιδέας σε προϊόν μόνο.
 Καινοτομία για εμάς είναι ο τρόπος, η μέθοδος για την πραγμάτωση μιας οποιασδήποτε ιδέας. Καινοτομία, είμαστε εμείς, οι άνθρωποι της εταιρίας, είναι ένας τρόπος καθημερινής σκέψης και δράσης, είναι ένας τρόπος ζωής.
Και αυτό το διαφορετικό mindset που μας καθοδηγεί στην καθημερινότητα μας δεν αφορά μόνο το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης αλλά όλους τους ανθρώπους της εταιρίας.
Έτσι κτίζουμε μία πραγματικά καινοτόμο εταιρία.
Μία εταιρία που μπορεί να παράγει και αναπαράγει συνεχώς νέα προϊόντα.
 Ξέρετε η καινοτομία χρειάζεται έμπνευση αλλά για να εμπνεύσεις κάποιον χρειάζεται ένα διαφορετικό στυλ Ηγεσίας αλλά και ένα άλλο περιβάλλον εργασίας.
Και αυτό ακριβώς πετύχαμε αξιοποιώντας στο έπακρο αυτό που είναι για εμένα το κυρίως ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα, η υπεροχή του ανθρώπινου δυναμικού μας:
Το ταλέντο του Έλληνα»
(πλήρες κείμενο http://www.eede.gr/uploads/files/moty14_Pisimisis.doc ).

Το Βραβείο Manager of the Year απονέμεται σε Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Γενικό Διευθυντή Εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.
Ο κ. Πισιμίσης σπούδασε Χημικός Μηχανικός, ενώ έχει Μάστερ στα Πολυμερή (MSc),από το Manchester University (UMIST) και Διδακτορικό (PhD) στα Σύνθετα Υλικά.
Διετέλεσε:
Senior Research Assistant (Bradford Uni. UK) (1983 – 1985), WARDLE STOREYS (UK), (1985 – 1987), Imperial Chemical Industries (ICI), (UK) (1987 – 1989), Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά και σύμβουλος Έρευνας και Ανάπτυξης στην BIC VIOLEX (1990 – 1994) και Σύμβουλος στο Υπουργείο Βιομηχανίας (1992 – 1994). 
Από το 1995 εργάζεται στον όμιλο της BIC: Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης BIC (1995 – 2002), Παγκόσμιος Διευθυντής ξυριστικών λεπίδων ομίλου BIC (2002 – 2014), Διευθυντής εργοστασίου ξυριστικών λεπίδων Αθήνας (2002 – 2008).
Από το 2008 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της BIC VIOLEX, ενώ πρόσφατα ανέλαβε και τη θέση του Senior Vice President of BIC - Worldwide Industrial & R&D Director Ξυριστικών του Ομίλου BIC.
 Με σημαντικό αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων αλλά και πατεντών, ενώ είναι μέλος πολλών επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων.

Σχετικά με τo βραβείο Manager of the Year

Το ετήσιο βραβείο «Manager of the Year» προκηρύχθηκε για πρώτη φορά από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) το 2002 και έχει συμπληρώσει 12 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, βαδίζοντας ήδη στην 13η διοργάνωσή του.

Η δημιουργία αυτού του θεσμού βασίστηκε στην ανάγκη της επιπλέον αναγνώρισης των ανωτάτων διευθυντικών στελεχών που διευθύνουν αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις τους, στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον της κοινωνίας της γνώσης, με όραμα και προοπτική για το μέλλον. Τα ανώτατα αυτά στελέχη δεν είναι μόνον όσοι προβάλλονται από τον Τύπο και τα άλλα μέσα ενημέρωσης αλλά και εκείνα που ίσως έχουν επιλέξει να εργάζονται αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά για την επιτυχία των επιχειρήσεων που διευθύνουν.
Η επιτυχής και αποτελεσματική άσκηση διοίκησης από τα πρόσωπα αυτά προκύπτει από: τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης την οποία διοικούν, τον κοινωνικό απολογισμό, την εξωστρέφεια, τις καινοτομίες, τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, τη συμβολή στην ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών και άλλα επιτεύγματα που συνάδουν με την ανάδειξη ενός υποψηφίου ως ηγέτη του χώρου. Η ιδιότητα του μέλους της ΕΕΔΕ δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή του Βραβείου.

Το 2002, η διάκριση αυτή απονεμήθηκε στον κ. Μηνά Τάνες, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.
Το 2003, Manager of the Year ανακηρύχθηκε ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita,
 το 2004 ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, τότε Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank Εργασίας,
το 2005 ο κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote,
το 2006 ο κ. Τάκης Αράπογλου, τότε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος,
το 2007 ο κ. Σπύρος Δεσύλλας, τότε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΑΙΣ – Unilever,
το 2008 ο κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Διευθύνων Σύμβουλος Ν/Α Ευρώπης της ΑΒ Βασιλόπουλος,
το 2009 ο κ. Δημήτρης Βιδάκης, τότε Γενικός Διευθυντής της Coca Cola Τρία Έψιλον,
το 2010 ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας,
 το 2011 ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican,
το 2012 ο κ Κωνσταντίνος Φρουζής, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Novartis Hellas και το 2013 ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT.

Με την παράκληση να δημοσιευθεί ή να μεταδοθεί
Λίνα Τσαγκαράκη - Ξένου
Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων
Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ)
Mob: 6972-600994, tel: 210-2112000, fax: 210-2112020,
e-mail: l.tsagaraki@eede.gr, www.eede.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου