Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Τα ήξερε όλα ο Σημίτης για το κλέψιμο που έπεφτε

και μας έλεγε να πάμε να τα πούμε στον εισαγγελέα!

Τον… τροχονόμο της διαφθοράς και της διαπλοκής παρίστανε στη διάρκεια της οκταετούς πρωθυπουργικής του θητείας ο Κώστας Σημίτης. 
Ο ίδιος στην κατάθεσή του, στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες στα
εξοπλιστικά εμφανίστηκε αμέτοχος στο τρελό πάρτι που είχε στηθεί σε όλα τα επίπεδα του πολιτικού και του κρατικού μηχανισμού και με απίστευτο θράσος είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα, λες και δεν επρόκειτο για τον πρωθυπουργό της χώρας αλλά για κάποιον… τουρίστα προερχόμενο από το Ντουμπάι.

Στην εναγώνια προσπάθειά του ο Κώστας Σημίτης να βγει από το κάδρο με τις μίζες, προσπάθησε να φορτώσει το γιγαντιαίο σκάνδαλο των εξοπλιστικών στον Άκη Τσοχατζόπουλο, παρά το γεγονός ότι ήταν ο ίδιος που επέλεγε και προωθούσε όλες τις συμβάσεις με τα γερμανικά μεγαθήρια. 
Ισχυρίστηκε ψευδώς στο δικαστήριο ότι δεν είχε ιδέα για τις μίζες που έπεφταν για τα εξοπλιστικά προγράμματα, όταν σε καθημερινή βάση έπαιρνε την απόρρητη αναφορά από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που περιείχε συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη μεγάλη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, περιγράφοντας μάλιστα αναλυτικά τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο καθώς επίσης και τους μεσάζοντες.

Ο Σημίτης προκάλεσε για μια ακόμη φορά παριστάνοντας τον… κινέζο όταν η τότε αντιπολίτευση είχε καταγγείλει τα σκάνδαλα στη Βουλή και ο Τύπος είχε αποκαλύψει ακόμα και τις κινήσεις των λογαριασμών που γίνονταν από τις off shore εταιρείες που διακινούσαν τις μίζες. 

Βέβαια, ήταν ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης που είχε επιβάλει την ομερτά για να μην ξεσπάσουν τα σκάνδαλα, φτάνοντας σε σημείο να χειραγωγεί και την ίδια τη Δικαιοσύνη. Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή ήταν η καταδίκη της ΑΥΡΙΑΝΗΣ με δύο χρόνια φυλακή, γιατί αποκάλυψε τις off shore εταιρείες που διακίνησαν τις μίζες για τους ΤΟR M1 και άλλα ρωσικά εξοπλιστικά προγράμματα.
 Αντί να κινηθεί άμεσα η Δικαιοσύνη για να διερευνήσει το μεγάλο σκάνδαλο που εμπλέκονταν ο Βλάσσης Καμπούρογλου που αυτοκτόνησε πριν από λίγα χρόνια στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, ένας πολυπράγμων Λιβανέζος επιχειρηματίας ο οποίος παραμένει άφαντος και βεβαίως η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, καταδίκασε την «ΑΥΡΙΑΝΗ», γιατί σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου δυσφήμισε τους μιζαδόρους τους οποίους με καθυστέρηση δεκαετιών ανακάλυψαν ξαφνικά και έστειλαν στο σκαμνί του κατηγορούμενου γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.

Ο Κώστας Σημίτης επικαλείται το Αλτσχάιμερ επειδή πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν μπορεί να θυμηθεί για το σκάνδαλο με τα υποβρύχια τα οποία πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο τρία δισεκατομμύρια ευρώ, όταν η Τουρκία τα αγόρασε στο ένα τρίτο της τιμής!

 Κάνει τον ανήξερο για τις μίζες που διακινούσαν οι γερμανικές πολυεθνικές η HDW και η Thyssen Krupp που έφτασε σε σημείο να επιστρατεύσει δύο Ελβετούς τραπεζίτες τον Όσβαλντ και τον Φάνη Λυγινό για να καλύψουν τις ανάγκες σε ρευστό, προκειμένου να παραδοθούν έγκαιρα οι βαλίτσες με τα μαύρα σε υπουργούς, κόμματα και άλλους κρατικούς αξιωματούχους. 
Προφανώς ο αρχιερέας της διαπλοκής δεν γνωρίζει τίποτα για τις μαύρες σακούλες γεμάτες βρόμικο χρήμα από μίζες που κουβαλούσε στη Χαριλάου Τρικούπη και στο Μαξίμου ο πλέον στενός συνεργάτης του, το δεξί του χέρι, ο περιβόητος «στρατηγός» Θεόδωρος Τσουκάτος. 
Είναι δυνατόν να κουβαλάει ο Τσουκάτος τόσα λεφτά στο ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος να μην τον ρωτάει που βρήκε τόσα εκατομμύρια και γιατί του τα έστελναν μετρητά και σε μαύρες σακούλες; 
Αν ήταν νόμιμα και καθαρά, γιατί δεν του έκοβαν μια επιταγή;

Στο τέλος ο Κ. Σημίτης θα μας πει ότι είχε άγνοια και για το σκάνδαλο με το C4I, τη γιγαντιαία προμήθεια που αφορούσε το έργο της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων που δεν παραδόθηκε ποτέ, ενώ το Δημόσιο είχε δώσει προκαταβολικά τα λεφτά. 
Και πάλι η «ΑΥΡΙΑΝΗ» είχε αποκαλύψει την διαπλεκόμενη σχέση του τότε υφυπουργού Δημόσιας Τάξης του Σημίτη, Βαγγέλη Μαλέσιου με τον ιδιοκτήτη της ALTEC Θανάση Αθανασούλη. 
Όταν αποκαλύφθηκαν οι φωτογραφίες από την πολυτελή κατοικία που διάμενε ο Μαλέσιος χωρίς ενοίκιο και η οποία άνηκε στον Αθανασούλη, ο Σημίτης αναγκάστηκε να τον διώξει από υπουργό, αλλά δεν ακύρωσε τη σύμβαση, γιατί πίσω και από αυτή τη βρόμικη δουλειά ήταν πάλι η Siemens.
Προφανώς ο Κώστας Σημίτης δεν άκουσε τίποτα και για το τεράστιο σκάνδαλο με τις φούσκες στο χρηματιστήριο που κατέστρεψε οικονομικά εκατομμύρια Έλληνες.

Επίσης δεν πήρε χαμπάρι για τη λεηλασία που συντελέστηκε με τα ολυμπιακά έργα που τα άφησε να γίνουν την τελευταία στιγμή επίτηδες για να τα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο στο τετραπλάσιο του πραγματικού κόστους.

Στην οκταετία του, ο αρχιερέας της διαπλοκής, γνώριζε τα πάντα, τα δε εξοπλιστικά προγράμματα ξεπέρασαν σε κόστος τα ογδόντα δισεκατομμύρια ευρώ. 

Άλλα τόσα πληρώσαμε για πανωπροίκι στους εργολάβους της διαπλοκής.
  Με δεδομένο ότι όλα αυτά τα μυθικά ποσά δεν υπήρχαν στα ταμεία και η χώρα αναγκάστηκε να καταφύγει σε δανεισμό με υψηλά επιτόκια, εκδίδοντας ομόλογα δεκαετίας και εικοσαετίας, κατασκευάζοντας και τα περιβόητα Σουάπς για να μπει η χώρα παράνομα στην Ευρωζώνη. 
Το φέσι που έριξε ο Σημίτης στο ελληνικό δημόσιο υπολογίζεται σε 250 δισεκατομμύρια ευρώ και είναι αυτό που προκάλεσε τη χρεοκοπία της χώρας.

Δυστυχώς ο αρχιερέας της διαπλοκής και τροχονόμος της μίζας παραμένει ακόμα στο απυρόβλητο προκαλώντας την κοινωνία. Νομίζουν ότι αρκεί η φυλάκιση του Άκη για να ξεπλυθεί ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ, που είναι συνώνυμο της μίζας και της διαφθοράς. Η κοινωνία τους πήρε χαμπάρι, τους εξευτέλισε και τους πέταξε στα σκουπίδια.
 Όμως Δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί και όλα τα λαμόγια της διαπλοκής που χρεοκόπησαν τη χώρα, για να πλουτίσουν οι ίδιοι και η μαφία των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων, εξακολουθούν να προκαλούν.

Ο αρχιερέας της διαπλοκής τα γνώριζε όλα και γι’ αυτό δεν έπρεπε να κληθεί στο δικαστήριο ως μάρτυρας αλλά ως κατηγορούμενος. Αλλά και πάλι με αυτά που κατέθεσε έπρεπε να διαταχθεί η κράτησή του για εξαπάτηση του δικαστηρίου αφού εμφάνισε τον εαυτό του αμέτοχο, όταν όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για τις μεγάλες συμβάσεις λαμβάνονταν απ’ τον ίδιο προσωπικά. 
 Όλα δείχνουν ότι η ιδιότυπη ασυλία του κ. Σημίτη συνεχίζεται.  
Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός ότι κανένας στο δικαστήριο δεν μπήκε στον κόπο να τον ρωτήσει: καλά για τον Άκη δεν γνώριζες! 
Για το δεξί σου χέρι τον Τσουκάτο που κουβαλούσε στο ΠΑΣΟΚ σε σακούλες τις μίζες τι έχεις να μας πεις;


Πηγή: kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου