Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Λευκότοπος Σερρών: Τίμησαν τη μνήμη 353.000 σφαγιασθέντων Ποντίων


Σε κλίμα συγκίνησης οι απόγονοι των Ποντίων προσφύγων, σημερινοί κάτοικοι του Λευκοτόπου Σερρών,  σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και το σύλλογο Λευκοτοπιτών Θεσσαλονίκης,  τέλεσαν μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αδίκως σφαγιασθέντων αδερφών τους από το στρατό των νεότουρκων του Κεμάλ Μουσταφά.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και του μνημοσύνου, ακολούθησε λιτή εορτή στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στο κέντρο του χωριού στη μνήμη 353.000 θυμάτων του
Πόντου, η οποία περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα του χωριού Οικονόμο Νικόλαο και τους εκπροσώπους του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης ιερείς Ραφαήλ και Παναγιώτη.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Συλλόγου Λευκοτοπιτών Θεσσαλονίκης Ιωάννη Τσακουρίδη και ομιλία από την Γραμματέα του συλλόγου. 

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τη Δήμαρχο Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα,  τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Ιωάννη Μωυσιάδη, τον Πρόεδρο του χωριού Πασχάλη Μπακιρτζίδη και εκπροσώπους του Συλλόγου Λευκοτοπιτών Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Γυναικών του Λευκοτόπου.

Τέλος, η τελετή ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο που τραγούδησαν όλοι οι παρόντες μαζί. 

Την εκδήλωση, εκτός των προαναφερθέντων τίμησαν οι δύο βουλευτές της ΝΔ του Νομού Σερρών Κώστας Καραμανλής και Φωτεινή Αραμπατζή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθ. Μασλαρινός, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βισαλτίας Λεων. Ψαράς και πλήθος κόσμου από τη γύρω περιοχή. 

απο το serrestv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου