Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Η Ανατολική Μεσόγειο και Ελλάδα αποτελούν τον στρατηγικό ομφαλό για την Μόσχα

Defense News: «Η Ρωσία γίνεται ένας σοβαρός παίκτης στην Μεσόγειο» Σύμφωνα με την έγκυρη και σοβαρή αμερικανική αμυντική ιστοσελίδα, εφημερίδα...
pipeline
 
Defense News: «Η Ρωσία γίνεται ένας σοβαρός παίκτης στην Μεσόγειο»
 
Σύμφωνα με την έγκυρη και σοβαρή αμερικανική αμυντική ιστοσελίδα, εφημερίδα,περιοδικό, παγκοσμίου εμβέλειας, Defense News, ο ρωσικός στόλος και κατ’ επέκταση  η Ρωσία μετασχηματίζονται ταχύτατα σε κυρίαρχο «παίκτη» στην Μεσόγειο Θάλασσα ελέγχοντας έτσι μέρος της Βόρειας Αφρικής , της Νότιας Ευρώπης , συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Μέση Ανατολής , και φυσικά του Σουέζ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, «αν η Κριμαία αποτελούσε σήμερα κομάτι του ουκρανικού κράτους , η Ρωσία σε καμία περίπτωση  δεν θα μπορούσε να επεκτείνει την επιρροή της στην Μεσόγειο θάλασσα με την «επιδέξια χρήση» του  Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος θα είχε «καταδικαστεί»  να σαπίζει», γράφει η αμερικανική  έκδοση.
Με την προσάρτηση της Κριμαίας, η Ρωσία «έσωσε» όχι μόνο το μέλλον Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και την ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ευκαιρία να αποκτήσει  επιρροή στην Μεσόγειο, δια μέσου των στενών του Βοσπόρου και του Αιγαίου Πελάγους, γράφει το αμερικανικό άρθρο .

cypruss
 
Όταν η Κριμαία αποτελούσε  μέρος του κράτους της Ουκρανίας, το «μέγεθος» του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας υπήρξε περιορισμένο και ο στόλος απλώς ελλιμενιζόταν .
«Για για 25 χρόνια και μέχρι το 2010, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας δεν είχε  αναπληρωθεί με νέα  πολεμικά σκάφη και είχε  μετατραπεί σε θαλάσσιο μουσείο πολεμικών πλοίων», δήλωσε ο  Μιχαήλ Μπαραμπάνωφ , στρατιωτικός  εμπειρογνώμονας στο Κέντρο Ανάλυσης στρατηγικών τεχνολογιών της Μόσχας. «Η Ουκρανία επίμονα και για πολλά χρόνια προσπαθούσε  να «διώξει»  τα ρωσικά στρατεύματα από τη Σεβαστούπολη ή τουλάχιστον να  ελαχιστοποιήσει την παρουσία τους», συνέχισε ο ίδιος, αναφέρει σε άρθρο του το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.rusian fleet
Τώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σκοπεύει να επανδρώσει  τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, με  τέσσερα ντιζελοκίνητα υποβρύχια, έξι φρεγάτες, έξι περιπολικά σκάφη και τουλάχιστον εννέα κορβέτες. Συνολικά, το 2020, ο στόλος της μαύρης Θάλασσας θα ενισχυθεί με περίπου 30 πολεμικά πλοία που όχι μόνο θα περιπολούν τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά θα επανδρώνουν ΣΥΝΕΧΩΣ ( περνώντας από το Αιγαίο Πέλαγος) την πολεμική ναυτική μοίρα της Μεσογείου του ρωσικού ναυτικού.
«Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, η καταπολέμηση των ισλαμικών κινημάτων ( Ισλαμικό κράτος και τα παρακλάδια σε Βόρειο Αφρική και πιθανόν στην Ευρώπη)  ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ, της σφαίρας του κυρίου στρατηγικού ενδιαφέροντος της Ρωσίας, η οποία με την συνδρομή των ναυτικών της δυνάμεων, βλέπει έναν σαφή τρόπο «επηρεασμού» της κατάστασης σε αυτήν την περιοχή»,  δήλωσε ο Τζίμ Gorenburg Αμερικανός εμπειρογνώμονας του κέντρου αναλύσεων CNA για την αμερικανική στρατιωτική θαλάσσια στρατηγική   .
 
«Η Μόσχα στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις άλλες χώρες της περιοχής( Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ) ότι η Ρωσία είναι και πάλι μια σημαντική δύναμη, η οποία θα « συμβάλλει σε εν δυνάμει συμβάσεις» για την αγορά των ρωσικών όπλων από χώρες όπως η Αίγυπτος και η Αλγερία»,- πρόσθεσε Gorenburg.
usa
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, γίνεται σαφές ότι ο ρωσικός στόλος στην Μεσόγειο Θάλασσα, θα «ξεκινήσει» πολύ σύντομα τις «ειρηνευτικές επεμβάσεις», σε διάφορα σημεία της Ανατολικής Μεσογείου , που αποτελεί μία από κύριες στρατηγικές περιοχές ενδιαφέροντος της Μόσχας.
 
Τονίζουμε από την ιστοσελίδα μας ότι η  επίσκεψη στην Μόσχα του Έλληνα πρωθυπουργού και η στάση του Κρεμλίνου υπογραμμίζει το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ενδιαφέρων των Ρώσων , προς   τους ομόδοξους Έλληνες, κυρίως λόγω των γεωστρατηγικών συμφερόντων τους στην περιοχή. Το Αιγαίο και η Πατρίδα μας αποτελούν όπως λένε κάποιοι χαριτολογώντας «Οικόπεδο παραθαλάσσιο με θέα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, στο πιο σημαντικό μέρος του Πλανήτη». 
 
Τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων , η σιδηροδρομική παράκαμψη του Σουέζ από τους Κινέζους, αποτελούν μόνο λίγα από τα τεράστια εμπορικά και οικονομικά διακυβεύματα που «απαιτούν» την παρουσία ισχυρών ενόπλων δυνάμεων από όλες τις υπερδυνάμεις. Οι Τζιχαντιστές θα εξαλειφθούν τάχιστα ειδικά από την στιγμή που «μοιραστούν» κατά κάποιο τρόπο όλα αυτά τα «δώρα». Για αυτό τονίζουμε ότι η γεωστρατηγική και ενεργειακή αξία της Ελλάδος είναι 30 φορές το χρέος της και ο νοών νοήτω…

pentapostagma            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου