Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Liberation: Αποχωρεί ο ωραίος Ελληνας;


«Δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο αλλά το τελευταίο διάστημα είναι πιο διακριτικός, γεγονός που ενισχύει τις φήμες περί αντικατάστασής του»

Σκιαγραφώντας το πορτρέτο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, η αριστερή εφημερίδα της Γαλλίας "Liberation" κάνει μία αποτίμηση του μέχρι τώρα έργου του Γ. Βαρουφάκη από
τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο Οικονομικών.

Η αριστερή εφημερίδα αναφέρει ότι ο Έλληνας υπουργός ήταν πανταχού παρών στα ΜΜΕ και πως ακόμα και η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit" , αφιέρωσε μία ολόκληρη σελίδα στις ενδυματολογικές του προτιμήσεις. Ο Γ. Βαρουφάκης δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, σχολιάζει το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας κι επισημαίνει ότι, το τελευταίο διάστημα, είναι πιο διακριτικός, γεγονός που ενισχύει τις φήμες περί αντικατάστασής του.

"Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο στην Ευρωπαϊκή Ενωση: έναν υπουργό Οικονομικών για τον οποίο υπάρχουν λεπτομερείς αναφορές για την ενδυμασία του (μία ολόκληρη σελίδα για τα ρούχα του Γ. Βαρουφάκη αφιέρωσε η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit" ) και μικρότερα γεγονότα, όπως κάποιες χειρονομίες του, να βάζουν φωτιά στα social media. 
Δεν χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα, με κίνδυνο να καούν τα φτερά του. Είτε τον αγαπάμε, είτε τον απεχθανόμαστε, είτε μας ενοχλεί είτε μας ενθουσιάζει, ένα είναι σίγουρο: ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, δεν μας αφήνει αδιάφορους...".

Η γαλλική εφημερίδα συνεχίζει: "Ποιος θυμάται το όνομα ενός εκ των προκατόχων του; Η κόντρα του παρορμητικού Γ. Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στις Βρυξέλλες, του έδωσε πόντους δημοφιλίας. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απέκτησε φήμη από την κόντρα με τον Ολλανδό, Ντάισελμπλουμ. Πρόσφατα, ο ποπ σταρ της ελληνικής Αριστεράς έγινε πιο διακριτικός. Απών από τις τελευταίες ευρωπαϊκές συναντήσεις σε Βρυξέλλες και Βερολίνο όπου έδωσαν το "παρών" ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας και υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης.

H γαλλική εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στη συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη στο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης "ARD" , παραπέμποντας στον Οδυσσέα που έπεσε στη παγίδα των Σειρήνων. Ο Γ. Βαρουφάκης, στη διάρκεια της συνέντευξής του στο κανάλι "ARD" βρέθηκε αντιμέτωπος με το επίμαχο βίντεο του 2013, όταν από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, εξέφραζε τη λύπη του για το ότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε όπως η Αργεντινή. Επιχείρημά του ήταν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει σε χρεοκοπία από το 2010 κατά των ιδιωτών πιστωτών παρά να παραλάβει ένα τεράστιο δάνειο από τους εταίρους.
Εκείνη την εποχή ο ο Γ. Βαρουφάκης ήταν καθηγητής Οικονομικών Θεωριών και συγγραφέας βιβλίου στις σελίδες του οποίου κατήγγειλε το σχέδιο της διάσωσης της Ελλάδας.

"Τα επικριτικά σχόλια κατά του ΣΥΡΙΖΑ (του αντιμνημονιακού κόμματος από τότε που ανέλαβε την εξουσία στις 25 Ιανουαρίου) αντικατοπτρίζουν συχνά αυτό που είμαστε εμείς οι ίδιοι", έχει δηλώσει ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών στο "Unfolllow" (τεύχος Μαρτίου) σχολιάζοντας τις διαφωνίες στελεχών για τις δηλώσεις του σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την κατάσταση.

«Στην Ελλάδα διακωμωδείται το στυλ του κυρίως από την κατηγορία των ευκατάστατων στην οποία και ο ίδιος ανήκει. 
Ο πατέρας του ήταν πρόεδρος της Χαλυβουργικής που φυλακίστηκε στην Μακρόνησο επί χούντας».

«Ο Έλληνας υπουργός είναι άνετος με την προσωπική του ζωή. Συχνά αναφέρεται στην κόρη του Ξένια, την οποία απέκτησε με τη πρώτη σύζυγο και ζει στην Αυστραλία με την μητέρα της όπου και ο ίδιος έζησε δέκα χρόνια και απόκτησε διπλή υπηκοότητα». Με άνεση μιλάει για το πάθος του για την νυν σύντροφό του, την εικαστικό Δανάη Στράτου. Η Liberation κάνει επίσης αναφορά στο εξαίσιο διαμέρισμα στην Ακρόπολη, που ανήκει στην οικογένεια της συζύγου του , εκεί όπου έγινε η φωτογράφηση του ζεύγους στο πλαίσιο συνέντευξης για λογαριασμό του περιοδικού "Paris Match" στο οποίο «αγκάλιασε αδέξια τη σύζυγό του, Δανάη». Ο Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι μετάνιωσε για την αισθητική των φωτογραφιών αυτών. Οπως γράφει η εφημερίδα το υπέροχο σπίτι στην Αίγινα φιλοξενείται συχνά στις σελίδες του περιοδικού "Elle Decoration".

Αναφέρεται επίσης ότι ο Βαρουφάκης γνωρίστηκε με τον Τσίπρα για πρώτη φορά στην Αίγινα, το 2012.
Η εφημερίδα σχολιάζει επίσης τη σχέση του Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Στις 5 Φεβρουαρίου, έγινε η πρώτη συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών και στη συνέντευξη Τύπου, ο Γ. Βαρουφάκης δήλωνε ότι "συμφωνούμε ότι δεν συμφωνούμε σε τίποτε". "Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μας στους Ελληνες", απάντησε λίγες ημέρες αργότερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε και εν συνεχεία, όπως επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός, υπήρξε και η λάθος μετάφραση των δημοσιογράφων για το σχόλιό του για τον Έλληνα ομόλογό του: Είπε "ανόητα αφελής ή αφελής;".
Ο Γ. Βαρουφάκης μας έκανε να δούμε διαφορετικά τους άλλους πολιτικούς, γράφει το περιοδικό "Esquire" το οποίο τον αποκάλεσε Έλληνα "Μπρους Ουίλις".

Τέλος, η εφημερίδα σχολιάζει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη η οποία τελικά κρίθηκε ως αποδεκτή από τις Βρυξέλλες όμως μέχρι την έγκρισή της, ενισχύθηκαν οι φήμες στην Ελλάδα περί αντικατάστασής του. Ο Τσίπρας θα υποχωρήσει;. Προς το παρόν, στηρίζει τον υπουργό του, γράφει η γαλλική εφημερίδα.
απο το Πρώτο ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου