Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Λαφαζάνης: Προς σχέδιο συνολικής εξυγίανσης της ΕΒΖ

Τι είπαν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη σύσκεψη με εκπροσώπους των τευτλοπαραγωγών 

Στο αμέσως χρονικό διάστημα, πιθανότατα και εντός των επομένων ημερών, θα επιλυθεί το ζήτημα της αποπληρωμής των περσινών οφειλών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) προς τους
τευτλοπαραγωγούς, ενώ θα επιταχυνθεί η προσπάθεια προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες τόσο για την ασυγκόμιστη παραγωγή όσο και γι αυτή που καταστράφηκε από πλημμύρες.

Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Βαγγέλης Αποστόλου αντίστοιχα, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης με εκπροσώπους των τευτλοπαραγωγών και της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΒΖ.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Λ. Αμανατίδου, Κ. Λαπαβίτσας, Θ. Τζάκρη και Ν. Γκαρή, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΕΒΖ, Λ. Χαραλάμπους και ο συνεργάτης του υπουργού, καθηγητής Α. Αλεξόπουλος.

Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποσχέθηκε ότι, μέσα στην επόμενη βδομάδα, θα ανακοινωθούν οι τιμές τεύτλων για το 2015, οι οποίες θα είναι εύλογες και ικανοποιητικές.

Με αυτό τον τρόπο, όπως επισημάνθηκε, θα στηριχθούν οι τευτλοπαραγωγοί, θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη νέα περίοδο και θα επανεκκινηθεί τόσο η αγροτική όσο και η μεταποιητική παραγωγική διαδικασία.

Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης, γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα σκοπεύει να εκπονήσει με τη συμμετοχή των καλλιεργητών και των εργαζομένων, ένα συνολικό σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ και της παραγωγής ζαχαροτεύτλων, ώστε όχι μόνο να διασωθεί αλλά και να αναβαθμιστεί η τευτλοκαλλιέργεια και η παραγωγή ζάχαρης στη χώρα μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου