Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

"Χρυσές" συμβουλές για σωστούς επιχειρηματίες


bigstock young businessman has an idea 42906571
Τους πέντε βασικούς κανόνες που οφείλει να ακολουθεί ένας σωστός επιχειρηματίας παρουσιάζει η ιστοσελίδα medium.com.

Ένας μετρ του είδους πρέπει να είναι ένα άτομο που καινοτομεί, μιμείται δημιουργικά, συντονίζει τις εργασίες που γίνονται και παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις.

 Το προφίλ του είναι συνυφασμένο με την επιτυχία, ενώ ο ρόλος του είναι καθοριστικός για την πορεία μιας επιχείρησης.

Αν θέλετε να λέγεστε σωστός επιχειρηματίας, κρατήστε απλά κατά νου τις παρακάτω συμβουλές!

- Να ενεργείτε κάθε στιγμή με γνώμονα το καλό για το προσωπικό ολόκληρης της επιχείρησης και όχι για μεμονωμένα άτομα μέσα σε αυτή. Αυτό βοηθάει να αναγνωρίζεται η αξία των παραγωγικών ατόμων και να υπάρχει αξιοκρατία.
 -Να ξέρετε τι κάνετε και γιατί το κάνετε. Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε απλά χρήματα ή φήμη, ίσως τα καταφέρετε, αυτά τα δύο όμως δεν αρκούν. Το θέμα είναι να πιστεύετε στη δουλειά σας, στηρίζοντας τη με κάθε τρόπο. Να είστε σίγουροι πως η ιδέα σας μπορεί να βοηθήσει στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και δεν αποτελεί μια τυχαία πρόταση.
-Να θυμάστε πως η δουλειά σας φέρει την υπογραφή σας. Μην βιάζεστε να ολοκληρώσετε projects, ή να παραδώσετε πριν νιώθετε εσείς έτοιμοι. Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος και συνήθως τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά. Οποιοδήποτε σχέδιο χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να λάμψει.
-Πιστέψτε στο όραμά σας. Αν εσείς οι ίδιοι δεν το κάνετε, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επιτευχθεί. Ακούστε τις όποιες κριτικές, αλλά μην πτοείστε από αυτές. Κάντε τους άλλους να πιστέψουν πως το σχέδιο σας είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνει οπωσδήποτε.
- Να ζητάτε πάντα συγκεκριμένους στόχους και να επιβάλλετε την επίτευξή τους. Η συμμόρφωση είναι απαραίτητη γι’ αυτούς. Μια εντολή θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη. Όταν δίνετε μια κατεύθυνση για δράση θα πρέπει να αποτελείται από συγκεκριμένο στόχο σε καθορισμένη προθεσμία. Διαφορετικά θα θέτετε στόχους και θα τους αφήνετε να υπάρχουν αόριστα.

απο το  reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου