Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Λαφαζάνης: Μειώσεις στο φυσικό αέριο από τον Απρίλιο


Σημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια του φυσικού αερίου από τον επόμενο μήνα (Απρίλιο) προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Υποσχέθηκε μάλιστα «πολύ σύντομα να ακολουθήσει και η ΔΕΗ», οι οφειλές προς την οποία όπως αναγνώρισε, εξαιτίας της κρίσης, έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Ο κ. Λαφαζάνης που άφησε βαρύτατους υπαινιγμούς για την στάση της ΡΑΕ στην
πρόσφατη αύξηση των τιμολογίων, αναφερθείς στο θέμα της ΔΕΣΦΑ, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να σταθμίσει τις επιλογές της.

Για το θέμα αυτό, επανέλαβε, πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση, δεν θα είχε προχωρήσει στην πώληση ενός κερδοφόρου κρατικού μονοπωλίου.

«Είναι ειρωνεία να βαφτίζουμε ιδιωτικοποίηση την πώληση. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει προκειμένου να περάσει στο Αζέρικο Δημόσιο. Συνέβη αυτό κατά κόρον στο παρελθόν, όταν επικερδείς δημόσιες εταιρείες πέρασαν σε κρατικές εταιρείες άλλων χωρών», τόνισε.

Σκληρή επίθεση κατά της ΡΑΕ

Χωρίς να κρύβει την έντονη δυσφορία του, ο υπουργός στηλίτευσε δριμύτατα την απόφαση της ΡΑΕ να αυξήσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για απόφαση που ελήφθη προεκλογικά και παρέμενε εν κρυπτώ μέχρι σήμερα, επιβαρύνοντας τους καταναλωτές και αιφνιδιάζοντας δυσάρεστα τη νέα κυβέρνηση.

«Είναι αδιανόητο την τιμολογιακή πολιτική να την αποφασίζουν ανεξάρτητες αρχές. Πρέπει να επανεξεταστούν οι αρμοδιότητες της ΡΑΕ», είπε οργισμένος και έκανε λόγο, για «συμπαιγνία της Αρχής με την προηγούμενη κυβέρνηση», καθώς και για «απαράδεκτη μεθόδευση» που «απεκρύβη από τον Ελληνικό λαό».

Ο κ. Λαφαζάνης, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει μειώσεις στα υψηλά, σήμερα τιμολόγια, σε μια δεινή οικονομική συγκυρία, ενώ προειδοποίησε πως αν η ΡΑΕ «δεν πάρει πίσω τα νέα τιμολόγια, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα πάει πρωτοβουλίες με όλους τους δυνατούς τρόπους, για να ακυρωθούν οι απαράδεκτες αυξήσεις»

Θα το κάνουμε αυτό, συνόψισε, «όχι γιατί θέλουμε να είμαστε ευχάριστοι, αλλά επειδή αυτό επιτάσσει το συμφέρον οικονομίας».

 Πηγή:www.reporter.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου