Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Τα 10 πιο καλά αμειβόμενα επαγγέλματα που δεν απαιτούν πτυχία πανεπιστημίου


Αν νομίζετε ότι χρειάζεστε πτυχίο για να έχετε μια προσοδοφόρα καριέρα, θα αναθεωρήσετε αφότου διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Είναι αλήθεια ότι τα άτομα με πτυχίο συνήθως κερδίζουν περισσότερα από ό, τι εκείνοι που δεν έχουν ένα - αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι κανόνας.

Μια έκθεση από την ιστοσελίδα του επαγγελματικού προσανατολισμού CareerCast διαπίστωσε ότι
υπάρχουν πολλές υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας - συμπεριλαμβανομένων των ιπτάμενων χειριστών και των αποκλειστικών νοσοκόμων - που δεν απαιτούν πτυχίο πανεπιστημίου. Αναμφισβήτητα, όμως, απαιτούν εξειδικευμένη κατάρτιση.

Μηχανικός
Verizon-Downtown Manhattan Restoration

Ετήσιος μέσος μισθός: 54.530 δολάρια
Πολλά σχολεία και κολέγια προσφέρουν επαγγελματικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να διδάξουν τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να γίνει κάποιος μηχανικός και προσφέρουν επίσημη πιστοποίηση.

Μηχανικός αεροσκαφών
A mechanic checks the engine of a VFW 61

Ετήσιος μέσος μισθός: 55.230 δολαρίων
Υπάρχουν τεχνικές σχολές και τμήματα για αεροπορία συντήρησης που διδάσκουν εκείνους που θέλουν να γίνουν μηχανικοί και τους προσφέρουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την εργασία σε αεροσκάφος. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πιστοποίηση είναι η επιτυχία στις επίσημες εξετάσεις.

Θεραπευτής του αναπνευστικού συστήματος
DIGITAL IMAGE-01/24/02-SINAI TECHNOLOGY-Images from a series of displays at Mt. Sinai Hospital's Sur

Ετήσιος μέσος μισθός: 55.870 δολάρια
Υπάρχουν πολλά προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης στην αναπνευστική θεραπεία. Όποιος προσπαθήσει να γίνει θεραπευτής του αναπνευστικού πρέπει να έχει την πιστοποίηση από το Εθνικό Συμβούλιο Αναπνευστικής Φροντίδας.

Αστυνομικός
Increased Security In NYC Continues One Day After Explosions Occurred During Boston Marathon

Ετήσιος μέσος μισθός: 56,980 δολάρια
Οι επίδοξοι αστυνομικοί θα πρέπει να υποβληθούν σε αυστηρές δοκιμασίες φυσικής κατάστασης, να λάβουν εκτεταμένη εκπαίδευση σε θέματα επιβολής του νόμου και να αποφοιτήσουν από την αστυνομική ακαδημία.

Τεχνικός ηλεκτρονικών μηχανών
Magnetospheric Multiscale (MMS)

Ετήσιος μέσος μισθός: 57.850 δολάρια
Τεχνικά σχολεία προσφέρουν επαγγελματικά προγράμματα για όσους θέλουν να γίνουν τεχνικοί ηλεκτρονικών μηχανών. Τα προγράμματα αυτά αφορούν στα κυκλώματα και στην επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Έμπορος λιανικής
Plaid Flannel Shirt Clothing Store Fashion IMG_7681

Ετήσιος μέσος μισθός: 60,550 δολάρια
Ενώ οι απαιτήσεις ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία, ο αιτών μπορεί να λειτουργήσει ως έμπορος με ένα απολυτηρίου λυκείου. Μετά την απόκτηση εμπειρίας, μπορεί κανείς να βρει ευκαιρίες εξέλιξης κερδίζοντας ορισμένα πιστοποιητικά.

Προγραμματιστής δικτύου
GOOGLE

Ετήσιος μέσος μισθός: 62,500 δολάρια
Απαιτείται εκπαίδευση για τους επίδοξους web developers όπως HTML, CSS, Javascript, και άλλες τεχνικές κωδικοποίησης καθώς και κάποια μαθήματα γραφιστικής.

Αποκλειστική νοσοκόμα
School Medical Needs

Ετήσιος μέσος μισθός: 65,470 δολάρια
Οι αποκλειστικές νοσοκόμες μπορούν να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους είτε με πτυχίο στη νοσηλευτική επιστήμη είτε με πιστοποίηση από διαπιστευμένο πρόγραμμα νοσηλευτικής και ύστερα από κρατική πιστοποίηση.

Αγρότης - Γεωργός
Cattle Industry in Texas

Ετήσιος μέσος μισθός: 69.300 δολάρια
Ο βασικότερος τρόπος εκπαίδευσης ενός γεωργού είναι η πρακτική εξάσκηση και η εμπειρία. Παρολαύτα καθώς το αγρόκτημα και η διαχείριση της γης έχει γίνει περισσότερο περίπλοκη, χρειάζεται κάποια εκπαίδευση. Υπάρχουν κυβερνητικά προγράμματα για να βοηθήσουν τους επίδοξους αγρότες να αποκτήσουν εκπαίδευση και μια σταθερή θέση στην βιομηχανία.

Επαγγελματίας ιπτάμενος χειριστής
Southwest Air pilots

Ετήσιος μέσος μισθός: 73,280 δολάρια
Για να γίνει κάποιος ιπτάμενος χειριστής χρειάζεται ένα πτυχίο κολεγίου εκτός από την αδειοδότηση και πιστοποίηση για επαγγελματίες χειριστές - που πετούν τα αεροσκάφη για ναυλωμένες πτήσεις, επιχειρήσεις διάσωσης, πυρόσβεσης καθώς και λήψη αεροφωτογραφιών.

απο το  newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου