Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Spiegel: Ο Βαρουφάκης είναι ο διαρκής πονοκέφαλος του Schaeuble - Οι αντιθέσεις των δύο ΥΠΟΙΚ


«Ο ένας έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση και ωραίο μαύρισμα, ενώ ο άλλος σε αναπηρικό καροτσάκι»
Μια σύγκριση – σκιαγράφηση των–πολύ- διαφορετικών υπουργών Οικονομικών της Ελλάδας και της Γερμανίας επιχειρεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κάνοντας αρκετές αναφορές σε στερεότυπα και ιδιαίτερα καυστικά σχόλια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτελεί τον «διαρκή πονοκέφαλο» του Volfgang Schaeuble, ο οποίος αποτελεί τον
γηραιότερο ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ενώ ο έλληνας ομόλογός του τον νεότερο.
Από τότε που γνώρισε τον νέο του συνάδελφο από την Αθήνα, η εκτίμηση του Schaeubleγια τους καθηγητές Οικονομικών έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο», σχολιάζει το Spiegel, υποστηρίζοντας πως ο γερμανός ΥΠΟΙΚ είναι καχύποπτος απέναντι σε αυτούς που πιστεύουν τις δικές τους θεωρίες
«Ο ένας έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση και ωραίο μαύρισμα, ενώ ο άλλος σε αναπηρικό καροτσάκι, με κυρτούς τους ώμους σαν να υποχωρεί κάτω από το βάρος μιας μακράς πολιτικής καριέρας και της ευθύνης που κουβαλά εδώ και δεκαετίες –και συγκεκριμένα την ευθύνη για το ευρώ», αναφέρει.
Σύμφωνα με το Spiegel, ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών πιστεύει ότι το σύνδρομο της θυματοποίησης που έχουν υιοθετήσει πολλοί έλληνες πολιτικοί «είναι ένα μείγμα άστοχης υπερηφάνειας και υπερήφανων αστοχιών».
Το παρασκήνιο του τελευταίου Eurogroup
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πριν τη διεξαγωγή της πρόσφατης συνεδρίασης, ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους επί του συμβιβαστικού ανακοινωθέντος που σκόπευε να υποβάλει.
«Η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel ξεκαθάρισε στον Αλέξη Τσίπρα πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές, λέγοντάς του «ή αυτό, ή τελείωσε».
Και ο έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του στον υπουργό Οικονομικών του: είχε αποφασίσει να υποχωρήσει. Από εκεί και πέρα, ο Βαρουφάκης σε μεγάλο βαθμό δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με πηγές», σημειώνει το περιοδικό.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου