Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens



Νεκρός σε ηλικία 62 ετών βρέθηκε στο σπίτι του στο Μόναχο ο πρώην επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Siemens Heinz - Joachim Neubuerger, που είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της εταιρίας με τα οποία η Siemens χρημάτιζε μεταξύ άλλων Έλληνες αξιωματούχους.
Μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας που είχαν δείξει τον Νοϊμπίργκερ, ήταν
και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Ο Νόιμπουργκερ κατείχε μία ισχυρή θέση στον τεχνολογικό κολοσσό. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Siemens είχε εργαστεί για την JP Morgan. Το 1998 τοποθετήθηκε στη θέση του οικονομικού διευθυντή, ωστόσο το 2006 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πόστο του λόγω εμπλοκής του στο πολύκροτο σκάνδαλο δωροδοκίας που ήρθε στο φως.
Δεν παραδέχθηκε ποτέ την ενοχή του
Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς και δωροδοκίας ο Νόιμπουργκερ φώναζε συνεχώς για την αθωότητά του.
 
Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για αυτοκτονία. Όπως επισημαίνει σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, η Siemens κέρδισε τη δίκη το Δεκέμβριο του 2013 αναγκάζοντας τον Neubuerger να καταβάλει στην εταιρεία 15.000.000 ευρώ ως αποζημίωση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου δωροδοκίας. Τελικά έφτασαν σε διακανονισμό τον Αύγουστο του 2014 μειώνοντας την πληρωμή στα 2.500.000 ευρώ, ένα ποσό που οι μέτοχοι κατά την ετήσια σύνοδο της Siemens ενέκριναν στις 27 Ιανουαρίου.

Η εταιρεία ζήτησε αποζημίωση, όταν μετά από έρευνες σε περισσότερες από δώδεκα χώρες αποκαλύφθηκαν μίζες και δωροδοκίες για να κερδίσουν συμβάσεις στο μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας στην εταιρική ιστορία της Γερμανίας.

απο το  http://tvxs.gr και

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου