Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Προσωρινή Διαταγή κατά Πειραιώς για τις μετοχές MIG της IRF


Προσωρινή διαταγή με την οποία επιβάλλει στην Πειραιώς να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε πραγματική ή νομική μεταβολή των περίπου 100 εκατ. επίδικων μετοχών της Marfin Investment Group, τις οποίες κατείχε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρία IRF (συμφερόντων της γνωστής εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου), εξέδωσε σήμερα το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Παρότι η διάρκεια της προσωρινής διαταγής είναι έως
την 20ή Φεβρουαρίου,ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα της IRF έναντι της Πειραιώς, νομικές πηγές ανέφεραν στο Euro2day.gr ότι η κατακύρωση της προσωρινής διαταγής αποτελεί συνήθως ισχυρό πρόκριμακαι για την έκβαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Ουσιαστικά η IRF κατηγορεί την Πειραιώς ότι προχώρησε σε κατάπτωση και οικειοποίηση των ενεχύρων μετοχών (ποσοστό περίπου 10% της MIG) ενεργώντας μονομερώς, παράνομα και καταχρηστικά, καθώς η ενέργεια αυτή επήλθε, ενώ ήδη το IRF είχε αποδεχτεί τους βασικούς όρους μιας συμφωνίας αναδιάρθρωσης που πρότεινε η Πειραιώς, στα πλαίσια της οποίας οι μέτοχοι της IRF θα προχωρούσαν και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 30 εκατ. ευρώ!

Όμως στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της Πειραιώς… εξαφανίστηκαν, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο Euro2day.gr εκπρόσωποι της IRF (τα ίδια δηλώθηκαν άλλωστε και επισήμως, τη μεθεπομένη σε ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου) χωρίς να επανέλθουν έστω με κάποια άλλη πρόταση, έως ότου προχώρησαν στην απροειδοποίητη και μονομερή κατάπτωση των ενεχύρων.

Πηγή: Euro2day.gr

1 σχόλιο:

  1. καλησπέρα. μήπως έχετε περαιτέρω πληροφορίες για το ζήτημα αυτό που περιγράφεται στο post σας; πως αυτό επηρέασε την μετοχή της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή