Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Mασούτης: 742 εκατ. ευρώ τζίρο, ένα "μπάσιμο" και μία εξαγορά


Στα 742 εκατ. ευρώ από 738 εκατ. ευρώ θα είναι ο τζίρος του 2014 έναντι του 2013, της λιανεμπορικής αλυσίδας Μασούτη, όπως ανέφερε  o οικονομικός διευθυντής του ομίλου Μενέλαος Μπουφίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο ,η περυσινή χρονιά αν και ήταν πτωτική, ο όμιλος κατάφερε να δείξει οριακή άνοδο στις πωλήσεις του, ενώ με βάση και τον ισολογισμό που θα εκδοθεί τα δάνεια -συμπεριλαμβανομένων και των leasing- διαμορφώθηκαν στα
76 εκατ. ευρώ με το EBITDA προς δάνεια να είναι κάτω από 2. 
 
Για το 2015, μας ανέφερε ο ίδιος ο βασικότερος στόχος σαφώς και είναι η επέκταση του δικτύου που σήμερα περιλαμβάνει 254 καταστήματα, εκ των οποίων τα 234 είναι σούπερ μάρκετ και τα 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, που καλύπτουν γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ήπειρου, την Εύβοια και τα νησιά Λήμνο και Λέσβο. Ο όμιλος απασχολεί περισσότερους από 6.300 εργαζόμενους
 
Αν και η εταιρεία έχει φθάσει σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα -πέρυσι εγκαινίασε σημεία πώλησης στην Εύβοια- ο Μενέλαος Μπουφίδης τόνισε ότι δεν βλέπει να πραγματοποιείται αυτή εντός του 2015, καθώς όπως τόνισε υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εντονότερης διείσδυσης στην περιφέρεια αλλά και τα νησιά. 
 
Οπως μας αποκάλυψε μόλις πριν από μερικές ημέρες έβαλε "πόδι" στη Λαμία, μια αγορά που έψαχνε από καιρό προκειμένου να βρει κατάλληλο ακίνητο. Τελικά αυτό που μίσθωσε μέχρι και πριν λίγο καιρό είχε νοικάρη τράπεζα. 
 
Την ίδια στιγμή ολοκλήρωσε την εξαγορά δύο σούπερ μάρκετ στην Χίο και συγκεκριμένα της εταιρείας Λεβίδη, σηματοδοτώντας την επέκτασή του και σε αυτό το νησί (μετά τη Λήμνο και τη Λέσβο). Τα καταστήματα αυτά με την επωνυμία πια Μασούτη αναμένεται να ανοίξουν εντός του μήνα.
 
Για την φετινή χρονιά ο σχεδιασμός είναι τουλάχιστον 10 νέα καταστήματα, ακολουθώντας το περυσινό πλάνο, όπου δημιουργήθηκαν 9 σημεία και επενδύθηκαν για αυτό το λόγο 14 εκατ. ευρώ. 
απο το   reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου