Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Το χάσμα Ελλάδας-Γερμανίας και οι επόμενες κινήσεις Τσίπρα- Ξένος Τύπος


Στο «μικροσκόπιο» του διεθνούς έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου βρίσκεται και την Παρασκευή η Ελλάδα, με τα διεθνή ΜΜΕ να αναλύουν την επόμενη ημέρα μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε στο Βερολίνο και ιδίως της κοινή διαπίστωσή τους, πως «συμφωνούν στο ότι διαφωνούν».

Με άρθρο του που τιτλοφορείται «Ιδού τι θα συμβεί μετά», το Bloomberg περιγράφει την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, εστιάζοντας στις
δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για την ανάγκη συμφωνίας σε ένα πρόγραμμα-γέφυρα που θα εξασφαλίσει το χρόνο, ώστε να διαπραγματευθεί η Ελλάδα με τους εταίρους της.

Την ίδια στιγμή, το Deutsche Welle δίνει έμφαση στις επαφές Αθηνών-Μόσχας, στον απόηχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα.
 Με τον τίτλο «Will Russia bail out Greece?», το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρει ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να κοιτάξει προς τη Μόσχα προκειμένου να βρει μια διέξοδο από το σπιράλ χρέους, μετά και την ανακοίνωση της ΕΚΤ που «στενεύει τα περιθώρια» για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα».
To DW εκτιμά ως «κλειδί» στις εξελίξεις την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην ρωσική πρωτεύουσα στις 9 Μαΐου, τονίζοντας ότι «στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί το ενδεχόμενο ενός ‘πακέτο στήριξης’ τη Ρωσία».

Η γαλλική εφημερίδα Libération υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να διαπιστώνει ότι δεν έχει κανένα σύμμαχο στην Ευρώπη, πλην ίσως της Κύπρου, στο ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης ή της διαγραφής του χρέους».
 Σύμφωνα με το συντάκτη του σχετικού άρθρου, «το γεγονός ότι η Γερμανία επιδεικνύει μια σκληρή στάση μπορεί να οδηγήσει το ΣΥΡΙΖΑ σε ένα συμβιβαστικό τετραετές πλάνο χρηματοδότησης που θα ελαφρύνει ωστόσο τις απαιτήσεις του πρωτογενούς πλεονάσματος».

«Κανένας από τους παίκτες κλειδιά δεν θέλει η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί», σημειώνει το βρετανικό δίκτυο BBC. Και προσθέτει: «Στην πράξη, εάν οι τράπεζες μιας χώρας αποκοπούν από την ΕΚΤ, η χώρα δεν έχει και πολλές επιλογές εκτός από το να επιστρέψει στο νόμισμα της».

απο το http://tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου