Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Μάρδας: Το χρέος είναι μη βιώσιμο είτε είναι στο 175% είτε στο 185%


Επικαλούμενος μελέτη προειδοποίησε ότι το χρέος μπορεί να φτάσει στο 205% μέχρι το τέλος του 2015

 «Θέλω να διερευνήσω αν τα συμπεράσματα της μελέτης είναι αληθή ή ψευδή» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκφράζοντας την ανησυχία του για την αυξητική πορεία του χρέους

Την ανησυχία του για την
αυξητική πορεία του χρέους εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας επικαλούμενος και πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Levy το οποίο προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το χρέος θα φτάσει στο 205%!

«Δεν έχω στοιχεία ότι το χρέος θα πάει στο 205% αλλά θέλω να διερευνήσω αν τα συμπεράσματα της μελέτης είναι αληθή ή ψευδή. Εμείς πάμε στη διαπραγμάτευση με βάση ό,τι είναι γραμμένο στον προϋπολογισμό πριν από ένα μήνα. 
Σημασία όμως έχει όχι τόσο το ποσοστό του χρέους αλλά η δυναμική του χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ» τόνισε ο κ. Μάρδας.


«Είτε είναι στο 175% είτε είναι στο 185%, το χρέος είναι μη βιώσιμο και πρέπει να επιδιώξουμε να το απαλύνουμε» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς για τα ταμειακά διαθέσθμα ο κ. Μάρδας απάντησε ότι «όταν είσαι σε εμπόλεμη κατάσταση δεν βγάζεις όλα σου τα όπλα στη φόρα» αποφεύγοντας να διευκρινίσει ποιο είναι το ποσό που υπάρχει σήμερα στα ταμεία του Δημοσίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι από την πάταξη της φοροδιαφυγής στο λαθρεμπόριο καυσίμνωβν μπορεί να εισπραχθεί 1,5 δισ.ευρώ το χρόνο 
απο το  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου