Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

15 χρόνια φυλακή για Μιχαηλίδη και υιό για τα TOR M1

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 15ετούς κάθειρξης στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη, και αντίστοιχη ποινή στον γιο του Μιχάλη. 
Επίσης, επέβαλε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 17 ετών στον καταζητούμενο επιχειρηματία, που εκπροσωπείται στο δικαστήριο, Αλ Ζαγιάντ Φουάντ. 
Καταδίκασε επίσης σε ισόβια και επιπλέον ποινή 12 ετών στον
πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αναστάσιο Σοφό.

Τέλος, επέβαλε ποινή 12ετούς κάθειρξης στη σύζυγο του τελευταίου, Μαρία Σοφού, που κατηγορείται για συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απέρριψαν τα αιτήματα της υπεράσπισης για αναγνώριση ελαφρυντικών στους πέντε κατηγορούμενους.

Οι ποινές, που πρότεινε νωρίτερα η εισαγγελέας Έδρας του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους ήταν: Κάθειρξη 14 ετών τόσο για τον Ντίνο Μιχαηλίδη, όσο και για το γιο του, Μιχάλη.
Επίσης, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 15 έτη για τον Αλ Ζαγιάντ Φουάντ, ισόβια και επιπλέον 10 έτη για τον Αναστάσιο Σοφό και ποινή κάθειρξης 10 ετών για τη σύζυγό του, Μαρία.
Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, καθώς σύμφωνα με την δικογραφία διευκόλυναν τη διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελούσαν «μίζα» για την αγορά των επίμαχων όπλων, τα οποία από τον Αλ Ζαγιάντ και μέσω τριών υπεράκτιων εταιρειών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Με δήλωσή του ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Γιάννης Μαντζουράνης, μετά το πέρας της διαδικασίας, έκανε λόγο για «εσφαλμένη απόφαση». 
Όπως είπε ο κ. Μαντζουράνης, «τρεις Ελληνίδες δικαστές αποφάσισαν σε πρώτο βαθμό και με βάση τα συκοφαντικά ψεύδη ενός ήδη καταδικασθέντος και ενός πρώην φυγόδικου και νυν φυγόποινου. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Humanum errare.
Γι αυτό και τις εσφαλμένες δικαστικές αποφάσεις διορθώνουν άλλα ανώτερα δικαστήρια. Στο δευτεροβάθμιο θα αποφευχθούν πλάνες και σφάλματα, θα αποδειχθεί η αλήθεια».

απο το Enikos 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου