Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Αμερικανικές βάσεις στη Βουλγαρία


Επίσκεψη ομάδας Αμερικανών στρατιωτικών με επικεφαλής τον Ben Hodges (διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη), σε έξι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Βουλγαρίας, με σκοπό να
ερευνήσουν για δημιουργία στρατοπέδων, για τα αμερικανικά άρματα μάχης και εγκατάσταση αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ο Αμερικανός στρατηγός ανέφερε ότι «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διερευνήσουμε την περιοχή της Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, προκειμένου να βρούμε τοποθεσίες στις οποίες θα μπορέσουν να μεταφερθούν τεθωρακισμένα οχήματα» σύμφωνα με την βουλγαρική εφημερίδα «Σέγκα».

Άγνωστη η αντίδραση των βουλγαρικών αρχών μέχρι στιγμής στην απόφαση αυτή, για την ανάπτυξη αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στη Βουλγαρία.

Μάλιστα, πριν ένα χρόνο, όταν ο στρατηγός Hodges είχε δηλώσει αυτή του την πρόθεση, ο επικεφαλής της βουλγαρικής άμυνας, ναύαρχος Ρούμεν Νικόλοφ έσπευσε να «αρνηθεί» στις Ηνωμένες Πολιτείες την τοποθέτηση στη Βουλγαρία αμερικανικών αρμάτων μάχης.

απο το  http://voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου