Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ανησυχία στο Ισραήλ για την συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου


Έντονο είναι το ενδιαφέρον του Ισραήλγια την εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνηση συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σχεδόν καθημερινά πλέον τόσο η Jerussalim Post όσο και το JTA φιλοξενούν άρθρα και ρεπορτάζ για τις θέσεις τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Πάνου Καμμένου εκφράζοντας ανοιχτά την
ανησυχία τους για το μέλλον των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ.

Μάλιστα, έχει κάνει πολύ άσχημη εντύπωση το γεγονός ότι η χαμάς έστειλε συγχαρητήρια για την εκλογή του Τσίπρα στην πρωθυπουργία της χώρας.

Διαβάστε τι γράφει το JTA για τον Αλέξη Τσίπρα:

 "H Χαμάς την Τρίτη συνεχάρη τον επικεφαλής της άκρας αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα για την εκλογική του νίκη την Κυριακή.
O Αλέξης Τσίπρας, ο νέος πρωθυπουργός, χαιρετίστηκε από τη Χαμάς για την αντίθεσή του στα «ισραηλινά εγκλήματα, στην επιθετικότητα, και την πολιορκία της Γάζας", σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ma'an.
Μετά από δύο χρόνια αναμονής, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισαν την εξουσία στις πρόωρες εκλογές της Κυριακής εκμεταλευόμενοι το κύμα οργής του λαού ενάντια στο γερμανικό μοντέλο πολιτικής που υποστηρίζει τη λιτότητακαι έχει οδηγήσει στη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες και έσπρωξε στην ανεργία πάνω από το 25 τοις εκατό.

Η JPOST για τον Πάνο Καμμένο:

"Ο Πάνος Καμμένος, ένας πολιτικός της δεξιάς ο οποίος στο παρελθόν έχει πει ότι οι  Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρους, διορίστηκε υπουργός άμυνας της Ελλάδας.
Ο Καμμένος, ο οποίος είναι επικεφαλής του υπερεθνικιστικού κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες, διορίστηκε στη θέση στη νέα κυβέρνηση την Τρίτη.
Ενώ τα δύο κόμματα απέχουν πολύ στα περισσότερα θέματα, είναι ενωμένοι κάτω από ένα κοινό  αγώνα απόρριψης των σκληρών όρων που επιβάλλονται στην Ελλάδα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα διάσωσης.

Ως υπουργός Άμυνας, ο Καμμένος θα επιβλέπει τις στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ, που έχουν έρθει πολύ πιο κοντά τα τελευταία χρόνια.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Anti-Defamation League διαπίστωσε ότι τα αντισημιτικά στερεότυπα είναι ευρέως διαδεδομένα στην Ελλάδα και ότι η χώρα είχε το υψηλότερο ποσοστό των αντισημιτικών απόψεων στην Ευρώπη.

Στις εκλογές, το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή διατήρησε τη θέση του ως το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα".

απο το  http://voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου