Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σε ποια περιοχή προηγείται με 2,5 μονάδες διαφορά η ΝΔ


Σύμφωνα με το γκάλοπ της Interview για λογαριασμό του Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται κατά 2,5 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο χάνει σχεδόν 10 μονάδες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012, καθώς τότε στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ είχε προβάδισμα 12%.

  Μια δημοσκόπηση δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά
όχι πανελλαδικά.
Στην Κεντρική Μακεδονία έγινε η μέτρηση, εκεί όπου παραδοσιακά υπάρχουν πολλά «γαλάζια» κάστρα.
 Ωστόσο, η ΝΔ παρουσιάζει σημαντική υποχώρηση των δυνάμεών της. Σύμφωνα με το γκάλοπ της Interview για λογαριασμό του Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται κατά 2,5 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο χάνει σχεδόν 10 μονάδες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012, καθώς τότε στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ είχε προβάδισμα 12%.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview για το Ράδιο Θεσσαλονίκη,
η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26,6% και
ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1%, με τη διαφορά στο 2,5%.
Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή στην Κεντρική Μακεδονία με ποσοστό 7,3%.
Ακολουθεί το Ποτάμι με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ με 3,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 0,7% , ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΔΗΜΑΡ 0,5%.
Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,7% ενώ οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό 14,8%. Λευκό / άκυρο είναι στο 5,9%.
 
Η συσπείρωση για τη ΝΔ αγγίζει το 61% και ο ΣΥΡΙΖΑ 78%. Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις ψηφοφόρων η ΝΔ "βλέπει" απώλειες 9% των ψηφοφόρων του οι οποίοι μετακινούνται προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Για το ΠΑΣΟΚ το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 21% ( μετακίνηση προς ΣΥΡΙΖΑ). Ένα 10% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ μετακινείται προς τη ΝΔ.
Η έρευνα της Interview για το Ράδιο Θεσσαλονίκη είναι τηλεφωνική και πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2015, σε δείγμα 800 ατόμων, άνω των 18 ετών, αποτυπώνοντας τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου