Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ηλίας Νικολακόπουλος: Συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν εκλογές σε έναν χρόνο


«Κακώς η ΕΕ φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι έχει φρονιμέψει όσο πλησιάζει η ώρα της εξουσίας» αναφέρει ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης

Με τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ελάχιστα περιθώρια για να έλθει σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση», η εφημερίδα
Liberation φιλοξενεί συνέντευξη του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ηλία Νικολακόπουλου, ο οποίος εκτιμά ότι «συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνουν εκλογές σε έναν χρόνο».

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται, κατ΄αρχήν, ότι, κατά την άποψη του καθηγητή, «κακώς η ΕΕ φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι το κόμμα αυτό της ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει φρονιμέψει όσο πλησιάζει η ώρα της εξουσίας».

Ο κ. Νικολακόπουλος θεωρεί ότι οι πιθανότητες να γίνουν εκλογές τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, ξεπερνούν το 60%.

Απαντώντας στο ερώτημα για το ποιος έχει συμφέρον από την επίσπευση των εκλογών, αναφέρει ότι «αν και δεν είναι εντελώς σαφές, συμφέρον έχει ο Αντώνης Σαμαράς».

Με δεδομένη τη συγκυρία, εξηγεί, ο πρωθυπουργός είδε ότι δεν θα μπορούσε να κερδίσει το 2016, ενώ έτσι μειώνει τις απώλειες [...] και δυσκολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται μεν νικητής, χωρίς, όμως, να κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία.

«Συνέπεια αυτού είναι ότι θα αναγκασθεί να συνεργασθεί με το Ποτάμι, ή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η πλειοψηφία του θα είναι ασταθής, πράγμα που θα δυσκολέψει το κυβερνητικό έργο. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει ελάχιστα περιθώρια να πάρει επαναστατικές αποφάσεις, ή να έλθει σε ρήξη με την ΕΕ» υπογραμμίζει ο κ. Νικολακόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου