Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Βγαίνει στο ''σφυρί'' το κάμπινγκ στο Ποσείδι


Στις 20 Μαρτίου 2015 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών από ιδιώτες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τον κάμπιγκ της Καλάνδρας.
 Πρόκειται για το πέμπτο «φιλέτο» στη Χαλκιδική που βγαίνει προς πώληση.

 Ήδη το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) «διαφημίζει» το ακίνητο των 300 περίπου στρεμμάτων (ακτή και κάμπιγκ) στον διεθνή Τύπο. 
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που όρισε το ΤΑΙΠΕΔ μέσα στον Δεκέμβριο, ήδη οι
ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης στα δεδομένα του ακινήτου (virtual data room) αλλά και επιτόπιας επίσκεψης, μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου θα γνωστοποιηθεί το τελικό σχέδιο σύμβασης για την αγοραπωλησία, ενώ στις 20 Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφοράς.
ΔΑΣΟΣ, ΑΚΤΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πλειοδότης του διαγωνισμού για το ακίνητο «Ακτή και Κάμπιγκ Ποσειδίου Καλάνδρας» θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών εταιρείας ειδικού σκοπού που πρόκειται να συστήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Στην εταιρεία θα εισφέρει:
(α) Το δικαίωμα επιφανείας επί του τμήματος του ακινήτου έκτασης 123.172 τ.µ. που περιλαμβάνει την έκταση 45.407 τ.µ. που εμπίπτει στα όρια της Ζώνης Α’ Απολύτου Προστασίας του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα και δασικές εκτάσεις επιφάνειας 77.765 τ.µ. και
(β) το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας, νομής και κατοχής επί τμήματος του ακινήτου έκτασης 127.251 τ.µ. που περιλαμβάνει:
 α) την έκταση του κάμπιγκ εμβαδού 86.611 τ.µ. και 
β) την έκταση εμβαδού 40.640 τ.µ. που εμπίπτει στα όρια της Ζώνης Β’ του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι υφιστάμενες δεσμεύσεις εντός του ακινήτου αφορούν 
 α) την παραχωρημένη έκταση στην ιερά μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, 
 β) στη ζώνη αιγιαλού και παραλίας (ΦΕΚ269/5/1987),
 γ) στις αρχαιολογικές Ζώνες Α και Β (ΦΕΚ 1080/Β/1997, ΦΕΚ 443/Β/1999) και 
 δ) στις δασικές εκτάσεις. 

Το Ταμείο επιφυλάσσεται να προσθέσει ή/και να αφαιρέσει από το ακίνητο εκτάσεις, γνωστοποιώντας τούτο στους ενδιαφερόμενους επενδυτές σε εύλογο χρόνο πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της προσφοράς.
ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΙΔΙΩΤΕΣ

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι αγοραπωλησίες τριών ακινήτων στη Χαλκιδική και εκκρεμεί η πώληση ενός ακόμη. Συγκεκριμένα πωλήθηκαν:
Το κάμπιγκ του ΕΟΤ στο Παλιούρι μεταβιβάστηκε την άνοιξη από το ΤΑΙΠΕΔ σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, έναντι 14 εκατ. ευρώ. 
Το ακίνητο είναι έκτασης 211 στρεμμάτων και περιλαμβάνει τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του «Ξενία» (3.658 τ.μ.) και τις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ Παλιουρίου (1.128 τ.μ.). Έχει επίσης πρόσβαση στην παραλία του όρμου Καναπίτσα με ακτογραμμή 1.300 μέτρα.

Το ακίνητο στον Άγιο Ιωάννη Χαλκιδικής συνολικής επιφάνειας έκταση 253 στρεμμάτων έναντι τιμήματος 9,6 εκατ. ευρώ. Από την παραπάνω έκταση οικοδομήσιμα είναι τα 180 στρέμματα, εκ των οποίων τα 60 παραχωρούνται για 99 χρόνια για τουριστική χρήση και τα 120 μεταβιβάζονται με πλήρη κυριότητα στην εταιρεία.

Το ακίνητο που προορίζεται για γκολφ στην Κασσάνδρα (ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε προ ημερών), το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην πώληση ακόμα ενός ακινήτου στη Χαλκιδική.
Η παραλία «Σαχάρα», στη Νέα Ηράκλεια, έκτασης 44 στρ., πωλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 σε ηλεκτρονική δημοπρασία στην εταιρεία Αφοί Κεντεποζίδη έναντι τιμήματος 2 εκατ. ευρώ.
ΓΚΟΛΦ ΣΤΟ «ΜΕΤΟΧΙ ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ»

Τέλος, το ΤΑΙΠΕΔ διαθέτει προς πώληση έκταση 915 στρεμμάτων στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα», εκτός των ορίων της δημοτικής ενότητας του δήμου Κασσάνδρας, στην περιοχή Σάνη της Χαλκιδικής. 
Το οικόπεδο απέχει 150 μέτρα από την ξενοδοχειακή μονάδα «Sani Resort» και όπως εκτιμά το Ταμείο είναι κατάλληλο για την κατασκευή γηπέδου γκολφ 18 οπών, διεθνών προδιαγραφών, καθώς επίσης και για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών και υποδομών τουρισμού και αναψυχής. 
Το τελικό σχέδιο σύμβασης αγοραπωλησίας αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου του 2015 και μία εβδομάδα αργότερα να κατατεθούν προσφορές. Μοναδικό κριτήριο για την αξιολόγηση των προσφορών στον διαγωνισμό θα είναι το ύψος του οικονομικού ανταλλάγματος.

Σ.Χριστοφορίδου

Πηγή: makthes.gr , seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου