Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ο Κάντας, το σακ βουαγιάζ και ο "τσαλακωμένος" Λιακουνάκος

Την ίδια μέρα που ο Αντώνης Κάντας χρήσιμο “γρανάζι” του εξοπλιστικού συστήματος επί Τσοχατζόπουλου αποφυλακιζόταν “λόγω καλής συνεργασίας με τις δικαστικές αρχές” ,η οικονομική αστυνομία έκανε “εισβολή” στα γραφεία και το σπίτι του Θωμά Λιακουνάκου.
Μπορεί να είναι μια απλή σύμπτωση αλλά πολλοί λένε ότι είναι κι ένα μήνυμα των δικαστών που έχουν δεχτεί κριτική για τις έρευνες στα εξοπλιστικά.
 Κριτική που λέει ότι οι
έρευνες “κόλλησαν”.

Για να αποφυλακιστεί ο Κάντας είναι βέβαιο ότι έχει δώσει πολλά και χρήσιμα στοιχεία. Οι δικαστές σ΄ αυτά δεν είναι…μεγαλόψυχοι. Πολλοί λένε ότι και στην υπόθεση που έχει προκύψει με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη , έχει βοηθήσει ο Κάντας.
Λένε ότι ανάμεσα στις πολλές υπεράκτιες εταιρείες που είχε “δώσει” ανέφερε και τις δύο που “αποδίδονται” στον Καρατζαφέρη.

Για τον Λιακουνάκο είχε πει την περίφημη ιστορία με το σακ-βουαγιάζ. Που ήθελε τον επιχειρηματία να το …ξεχνά στο γραφείο του με 600 χιλιάδες ευρώ!

Ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε απαντήσει απορίπτοντας όλα όσα έλεγε ο Κάντας . Όσοι συνομίλησαν μαζί του εκείνη την περίοδο λένε ότι ήταν απολύτως ψύχραιμος και επαναλάμβανε ότι “δεν πρόκειται να βρεθεί τίποτα”.

Η επικοινωνιακή του σύμβουλος δεν δυσκολεύεται πολύ μαζί του. Ο Λιακουνάκος είναι από την φύση του ψύχραιμος άνθρωπος και οι συμβουλές της και επιλογές της για την “υπεράσπισή” του μάλλον είναι αχρείαστες .


Από την άλλη πλευρά όμως ο Λιακουνάκος έχει κατανοήσει πολύ καλά ότι είναι και θα παραμείνει στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών . Πολλοί δικαστές τον θεωρούν “κλειδί” με το οποίο θα μπορέσουν να ανοίξουν “πόρτες” που θα τους οδηγήσουν σ΄ άλλα επίπεδα στις έρευνες για τα εξοπλιστικά. Έτσι πιστευουν τουλάχιστον. Όπως και το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης για να είμαστε ειλικρινείς. Χωρίς “δεμένα” στοιχεία όμως όλα αυτά είναι απλά εικασίες και ωραίες δημοσιογραφικές ιστορίες.

Ο άλλοτε πανίσχυρος και απρόσιτος επιχειρηματίας , το “αφεντικό” των εξοπλισμών έχει “τσαλακωθεί” κι όχι μόνο από την διαρκή δικαστική έρευνα και την αρνητική δημοσιότητα . Τα εξοπλιστικά “στέρεψαν”. Οι επενδύσεις στην πολιτική αεροπορία ήταν καταστροφικές. Μόνη ελπίδα οι δουλειές στην υγεία, χώρος στον οποίο παίχτηκε πολύ περισσότερο χρήμα απ΄ ότι στα όπλα.
Όχι προς Θεού δεν θα…πεινάσει ο Λιακουνάκος. Απλά η επιχειρηματική αυτοκρατορία της δεκαετίας του 90 , δεν στέκει και πολύ καλά. Είναι εμφανές σ΄ όλες του τις επιχειρήσεις.

Όσοι τον ξέρουν χρόνια και καλά επιμένουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάτι που θα τον ενοχοποιεί σε διακίνηση μαύρου χρήματος. “Ακόμη κι αν το είχε κάνει”, λένε “δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν ίχνη”.

Για να δούμε…

απο το onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου