Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Έφοδο στα γραφεία του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου στο Χαλάνδρι αλλά και στο σπίτι του έκανε η Οικονομική Αστυνομία παρουσία της εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου



Έφοδο στα γραφεία του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου στο Χαλάνδρι αλλά και στο σπίτι του έκανε η Οικονομική Αστυνομία παρουσία της εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του
zougla.gr, 15 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν απροειδοποίητα στα γραφεία της εταιρείας Axon, έβαλαν τους υπαλλήλους σε ξεχωριστό χώρο, τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα προκειμένου να τα ελέγξουν και κατέσχεσαν ηλεκτρονικά στοιχεία και έγγραφα.

Τα έγγραφα αφορούσαν κυρίως τις έρευνες της Δικαιοσύνης για τις υπεράκτιες εταιρείες που αποδίδονται στον επιχειρηματία και οι οποίες εμπλέκονται σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Πηγές αναφέρουν ότι στα συνοδευτικά έγγραφα της αστυνομίας αναφέρονται οι υπεράκτιες ΙΒΟΣ, Έβανστον, Ιντεράξιον, αλλά και οι υποθέσεις των προμηθειών των Απάτσι (προμηθεύτρια η αμερικανική Boeing) και των Λέοπαρντ 2 (προμηθεύτρια η γερμανική Krauss Maffei).

Ο γνωστός επιχειρηματίας φέρεται να ελέγχεται για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδικήματα που αφορούν υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων από το 1998 μέχρι σήμερα.

Στόχος της έρευνας ήταν να εντοπιστούν στοιχεία τα οποία ενδεχομένως είχε στην κατοχή του και ρίχνουν φως στην ερευνώμενη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος έχει απολογηθεί κατηγορούμενος για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε σπίτια ή γραφεία και άλλων προσώπων που βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε μίζες εξοπλιστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου