Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Γερμανικά ΜΜΕ: Η βαθιά κρίση του ελληνικού ποδοσφαίρου

 Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά την θλιβερή ήττα της Εθνικής Ελλάδας από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Νήσων Φερόε.


«Τα Νησιά Φερόε ταπεινώνουν την Ελλάδα», είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος στην
ηλεκτρονική έκδοση της Süddeutsche Zeitung που επισημαίνει: «Στα προκριματικά για το Euro η Εθνική Ελλάδας γνώρισε μια πρωτοφανή ταπείνωση. Οι Έλληνες έχασαν με 0:1 από τα Νησιά Φερόε και με μόλις έναν βαθμό βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Frankfurter Allgemeine Zeitung που παρατηρεί ότι «υπάρχουν λοιπόν και χειρότερα από την επίδοση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας εναντίον του Γιβραλτάρ. Η Ελλάδα, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, βρέθηκε στην τελευταία θέση μετά την ήττα από τα Νησιά Φερόε, που ήταν η μεγάλη έκπληξη των αγώνων της Παρασκευής».

Το «Βατερλό» των Ελλήνων

Η Bild σημειώνει: «Η μεγαλύτερη ντροπή που έχει ζήσει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε άμεσες συνέπειες. 13 ώρες μετά το 0:1 εναντίον των Φερόε, απολύθηκε ο τεχνικός Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο πρώην προπονητής της Τσέλσι είχε αναλάβει μόλις στις 25 Ιουλίου».

Για «τεράστια έκπληξη» στον 6ο όμιλο κάνει λόγο το αθλητικό περιοδικό Kicker, σημειώνοντας ότι «τα Νησιά Φερόε επικράτησαν απροσδόκητα με 0:1 εναντίον της Ελλάδας και μετρούν μάλιστα τώρα περισσότερους βαθμούς από τους Έλληνες, οι οποίοι με μόλις έναν βαθμό μετά από τέσσερις αγώνες βιώνουν το προσωπικό τους Βατερλό στα προκριματικά του Euro».

Σε εκτενή ανάλυσή του το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa αναφέρεται στη βαθιά κρίση του ελληνικού ποδοσφαίρου «η οποία αφορά κυρίως τις ομάδες, όπου επικρατεί η βία και η διαφθορά».

Ο «εμφύλιος» του ελληνικού ποδοσφαίρου

Το τηλεγράφημα του πρακτορείου αναφέρεται στην απομάκρυνση του Ρανιέρι από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, στα ονόματα που ακούγονται για τη διαδοχή του αλλά και στο αβέβαιο, όπως παρουσιάζεται από ελληνικά μέσα ενημέρωσης, μέλλον του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή. «Ο Σαρρής θεωρείται συνυπεύθυνος όχι μόνον για την ατυχή επιλογή του προπονητή της Εθνικής αλλά και για την απελπιστική κατάσταση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπου οι ομάδες συγκλονίζονται από τη βία και κατηγορίες για διαφθορά.
Το τελευταίο βαρύ περιστατικό καταγράφηκε το βράδυ της Παρασκευής όταν ο πρώην διαιτητής της FIFA Χρ. Ζωγράφος δέχθηκε επίθεση από αγνώστους με αποτέλεσμα να πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο».

Αναφερόμενο, τέλος, στις κατηγορίες που διατύπωσε σε βάρος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης και στο γεγονός ότι οι δυο πρέπει να παρουσιαστούν την Τρίτη ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα, το dpa σχολιάζει: «Αναμφίβολα αυτό δεν πρόκειται να βοηθήσει ώστε να μπει τέλος στον εμφύλιο που μαίνεται εδώ και χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Πηγή:Deutsche Welle - Κώστας Συμεωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου