Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Από την απόλυτη φτώχεια στην κορυφή...


rene carayol


Όταν έχεις να κάνεις με επιχειρήσεις και ιδιαίτερα με επιχειρηματίες, η διαφορά μεταξύ των νικητών και των χαμένων, είναι ότι οι νικητές δεν τα παρατάνε ποτέ.

Όπως αναφέρει στο site του Survival Toolkit Series, ο διεθνώς αναγνωρισμένος business guru René Carayol (φωτο), «όσο περισσότερο βρισκόμαστε σε μια άνευ προηγούμενου περίοδο κρίσης τόσο περισσότερο είναι αναγκαίο να ξαναδυναμώσουμε, να ξανά -εφεύρουμε και να ξανασυγκεντρωθούμε. 

Εν ολίγοις, είναι η ώρα που
δεν πρέπει να αφεθούμε στον αφανισμό.
Καμία ιστορικά μεγάλη περιουσία δεν δημιουργήθηκε σε νορμάλ καταστάσεις».

Ένα σχετικό παράδειγμα, που περιλαμβάνεται στους πιο επιτυχημένους και αξιοσέβαστους επιχειρηματίες είναι ο David Gold.
Πρόκειται για έναν Άγγλο επιχειρηματία, που αξίζει πάνω από 550 εκατομμύρια αγγλικές λίρες και εμφανίζεται τακτικά στη λίστα των πλουσίων της Sunday Times. Μάλιστα, υπήρξε πρόεδρος του Birmingham City Football Club μέχρι το 2009 και από το 2010 είναι πρόεδρος του West Ham United Football Club.
Είναι επίσης πρόεδρος της Gold Group International που περιλαμβάνει τις εταιρείες Ann Summers, Gold Aviation, Knickerbox, Greenwich House Properties και York Place.

Ξεκινώντας από την ακραία φτώχεια, υπερπήδησε πολλές αναποδιές στην εντυπωσιακή του πορεία, και σήμερα ο David Gold συγκαταλέγεται στους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της Βρετανίας.
Η άνοδος του στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων Βρετανών, είναι απίστευτη και μοιάζει σαν παραμύθι.
Μεγάλωσε στο ανατολικό Λονδίνο, μέσα στην απόλυτη φτώχεια, ξεκίνησε βοηθώντας την μητέρα του να πουλάει κουμπιά, από ένα πάγκο στημένο έξω από το σπίτι τους. Αργότερα, μετέτρεψε το μπροστινό δωμάτιο του σπιτιού σε μαγαζί με κάρτες και γλυκά και στη συνέχεια πήγε σε ένα κατάστημα με βιβλία στην Charring Cross, όπου και έγινε υπεύθυνος του καταστήματος. Αυτή η εξέλιξη, έθεσε τα θεμέλια της επέκτασης του στις εκδόσεις, την εκτύπωση και τη διανομή.
Ψάχνοντας για μια νέα πρόκληση, ο David Gold αναγνώρισε το τεράστιο δυναμικό της Ann Summers (βρετανική πολυεθνική εταιρεία λιανικής πώλησης).
Σύντομα την πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό του και έχοντας βοήθεια από τις δύο κόρες του, Jacqueline και Vanessa, έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες επιτυχίας στο βρετανικό λιανικό εμπόριο. Σήμερα διαθέτει 145 καταστήματα με ετήσιο κύκλο εργασιών πάνω από 150 εκατομμύρια λίρες.

Ωστόσο δεν επαναπαύθηκε στις δάφνες του αλλά ξεκίνησε μια πιο επικίνδυνη επιχείρηση: την εφημερίδα «The Sunday Sport» που γρήγορα καθιερώθηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε μαζί με τον συνεταίρο του, David Sullivan, την έκαναν μια εξίσου επιτυχημένη καθημερινή εφημερίδα.

Σήμερα, έχει πουλήσει πλέον τις αθλητικές εφημερίδες και κάποιες άλλες επιχειρήσεις με τι ςοποίες ασχολήθηκε στη συνέχεια και κατοικεί σε μια έπαυλη στο Surrey, μέσα σε 55 εκτάρια, με δικό του ελικοδρόμιο, γήπεδο Γκολφ κλπ.

 Είναι κυριολεκτικά, ένας άνθρωπος που πέταξε (υπήρξε δύο φορές νικητής του International Air Rally στη Μάλτα το 1981 και το 1982) από τα χαμηλά στην κορυφή των βρετανικών επιχειρήσεων.

Ένας άλλος Βρετανός, ο Sky Andrew, αντιπροσώπευσε την Αγγλία στο πινγκ-πονγκ, στους ολυμπιακούς της Σεούλ και κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια σε αγώνες της κοινοπολιτείας πριν γίνει ο πρώτος μαύρος football agent.
Ίδρυσε την εταιρία Skylet Andrew στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και σήμερα αντιπροσωπεύει μερικά από τα καλύτερα ταλέντα του Ηνωμένου Βασιλείου στα σπορ και την ψυχαγωγία, μαζί με τηλεοπτικές και κινηματογραφικές εταιρείες, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες καθώς και παραγωγούς μεγάλων εκδηλώσεων.
Η εταιρεία εξυπηρετεί τους πελάτες της σε θέματα Management, Public Relations, Film Production και Event Promotion.
Πρώτος πελάτης της εταιρείας στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 ήταν ο Sol Campbell, ο οποίος έγινε ένας πολύ επιτυχημένος ποδοσφαιριστής.
Το 2001, η εταιρία του Sky Andrew διαπραγματεύτηκε μια από τις μεγαλύτερες και ακριβότερες μεταγραφές της εποχής, όταν ο Sol Campbell πήγε στην Arsenal από την Tottenham Hotspur.

Το 2002, κέρδισε το βραβείο της Barclays Bank, «Man of Merrit» και ανακηρύχτηκε BEA Entrepreneur την ίδια χρονιά.

Και οι δύο διαπρέπουν σήμερα εν μέσω κρίσης και αυτό οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι ακολούθησαν τον δύσκολο δρόμο.

 Πηγή:www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου