Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμπλέκεται στον δεύτερο διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα-Πληροφορίες για συζητήσεις με Μελισσανίδη για τα φρουτάκια


Και η πώληση του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος αναμένεται ότι θα έχει πολύ "ουρά" τελικώς, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλες τις αποκρατικοποιήσεις επί ελληνικού εδάφους. Μάλιστα, σ' αυτή την περίπτωση, υπάρχει και "βορειοελλαδίτικη" εμπλοκή και μάλιστα... ασπρόμαυρης απόχρωσης.

Κι αυτό γιατί για το συγκεκριμένο project, ενδιαφέρον έδειξε και ο κ. Ιβάν Σαββίδης, βασικός μέτοχος, μεταξύ άλλων, της
ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ. Ο κ. Σαββίδης, λοιπόν, φέρεται να έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Ταμείο Αποκρατικοποίησης Δημόσιας Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), επειδή στο δεύτερο διαγωνισμό που διεξήγαγε για την πώληση του συγκεκριμένου Στοιχήματος δεν έδωσε χρονική παράταση πέντε εβδομάδων που ζήτησε, για να μελετήσει το φάκελο και να καταθέσει προσφορά.
 Υπενθυμίζεται ότι για την περίπτωση "μονομάχησαν" οι όμιλοι Intralot και ΟΠΑΠ και χθες αναδείχθηκε προτιμητέος πλειοδότης ο δεύτερος.

Στο μεταξύ, μια άλλη εξέλιξη που αφορά στο ίδιο project έχει να κάνει με το γεγονός ότι σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε εξηγήσεις με επιστολή της  από το ΤΑΙΠΕΔ για την ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού, πάντα για το Ιπποδρομιακό Στοίχημα.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση από ελληνικής πλευράς, αν και θεωρείται μάλλον "τραβηγμένο" η διοίκηση του Ταμείου να κινήθηκε εκτός νομικού πλαισίου.
Ωστόσο, θα φανεί στην πράξη, προσεχώς.
Συζητήσεις με Μελισσανίδη για τα φρουτάκια;
Στο μεταξύ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ  και ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ και του ΟΠΑΠ, Δημήτρης Μελισσανίδης, είναι έτοιμοι να συνεργαστούν στο χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αφού έχουν προχωρημένες επαφές για ένα πολύ επικερδές deal.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Metrosport, οι δύο άνδρες συζήτησαν για business στη συνάντηση που είχαν στον γάμο του γιου του Σάββα Αναστασιάδη, βουλευτή της ΝΔ στην Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Οι συζητήσεις, όπως αναφέρει η Metrosport, αφορούν τον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τα λεγόμενα "φρουτάκια", για τα οποία αναμένονται σοβαρές εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες. Ως γνωστόν, ο ΟΠΑΠ, στον οποίο ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει κυρίαρχο ρόλο, θα διαχειριστεί 35.000 μηχανήματα. Τα 16.500 από αυτά απευθείας και τα υπόλοιπα 18.500 θα τα αναθέσει σε ιδιώτες μέσω διεθνή διαγωνισμού.
«Σ’ αυτό το κομμάτι, που εκτιμάται ότι θα αποφέρει πολλά κέρδη, θα συνεργαστούν οι δύο άνδρες, εφόσον ολοκληρωθούν οι συζητήσεις τους και τα βρουν σε όλα. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, τα 18.500 μηχανήματα θα δοθούν σε τέσσερις παρόχους (και αυτό δεν θα αφορά μικρούς παρόχους) και ο διαγωνισμός πρόκειται να γίνει μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη και τα 'φρουτάκια' να λειτουργήσουν μετά από ένα μήνα», καταλήγει το ρεπορτάζ της αθλητικής εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου