Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Τα εντυπωσιακότερα στατιστικά της Google

Εκατομμύρια αναζητήσεις, δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και αμέτρητα terrabytes σε data είναι μερικά μόνο από τα νούμερα που ζαλίζουν. 

Το Quora είναι ένα site όπου κάθε ερώτηση -όσο παράξενη ή δύσκολη και αν είναι- βρίσκει απάντηση. Πριν από λίγες ημέρες κάποιος ρώτησε ποια είναι τα εντυπωσιακότερα γεγονότα και στατιστικά του γίγαντα της αναζήτησης.
Οι απαντήσεις μας αφήνουν άφωνους

Δείτε τις σημαντικότερες


Η Google αγόρασε 24 εταιρείες το 2013

Δηλαδή μία κάθε 15 μέρες. Πιο προβεβλημένη ήταν εκείνη της Boston Dynamics που κατασκευάζει, μεταξύ άλλων, στρατιωτικά ρομπότ. Από την ίδρυσή της το 2001 η Google έχει εξαγοράσει 163 εταιρείες, τελευταία η εταιρεία Directr που ειδικεύεται στο mobile video.

200 παράγοντες λαμβάνονται υπόψη για τα αποτελέσματά σας

Η ίδια αναζήτηση δεν εμφανίζει τα ίδια αποτελέσματα σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Τα links που θα εμφανιστούν είναι αποτέλεσμα ανάλυσης που λαμβάνει υπόψη την τοποθεσία σας, το ιστορικό των αναζητήσεων, το ιστορικό τού browsing, το περιεχόμενο των email σας, όλα αυτά σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Κατέχει όλα τα domain που μοιάζουν με το Google

Δηλαδή Gooooogle.com, Gogle.com, Googlr.com κ.ο.κ. Κατέχει ακόμα και το 466453.com, που είναι το αριθμητικό αντίστοιχο του ονόματός του στα πλήκτρα των τηλεφώνων (συνηθισμένη πρακτική στις ΗΠΑ).

Αναζητά σε πάνω από 60 τρισ. σελίδες

Σύμφωνα με την ίδια τη Google, το σύστημα αναζήτησης και καταλογοποίησης (indexing) ολόκληρου του Internet περιλαμβάνει 60 τρισ. ιστοσελίδες. Όσο για τη χρήση, η μηχανή εξυπηρετεί πάνω από 2 εκατ. αναζητήσεις κάθε δευτερόλεπτο, δηλαδή 120 εκατ. αναζητήσεις το λεπτό.

Οι servers αναζήτησης περιέχουν 100 εκατ. gigabyte

Πόση χωρητικότητα έχει ο σκληρός σας δίσκος; 500 GB; Χρειάζονται 200.000 σαν αυτόν για να χωρέσει το ποσό της πληροφορίας που έχει η Google στους servers της μόνο για την αναζήτηση.

Το Gmail είναι διαθέσιμο σε 55 γλώσσες

Και δεν είναι όλες τόσο διαδεδομένες. Πρόσφατα συμπεριελήφθηκαν η γλώσσα των Ινδιάνων Τσερόκι, η ινδική διάλεκτος Marathi και η γλώσσα των Ζουλού.

Το πρώτο Google Doodle ήταν ο Burning Man

Το 1998 ο Μπριν και ο Πέιτζ πήγαν στο φημισμένο φεστιβάλ της ερήμου της Νεβάδα και ήθελαν να το διαδώσουν στους (λίγους, τότε) χρήστες του Google. Από τότε τα Doodles είναι μια από τις σημαντικότερες παραδόσεις.

Η διαφήμιση έφερε 55,5 δισ. δολάρια το 2013

Πάνω από το 90% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από τη διαφήμιση. Εκείνη τη διαφήμιση που, ουσιαστικά, «νοικιάζει» τα μάτια σας στους διαφημιστές που τοποθετούν προϊόντα και links στις ιστοσελίδες που βλέπετε.

Το Street View έχει φωτογραφίσει 8 εκατ. χλμ δρόμων

Όχι, δεν ήταν ευχαριστημένοι με την πλήρη χαρτογράφηση των χωρών. Ούτε από την πλήρη κάλυψη με δορυφορικές φωτογραφίες στο Google Earth. Έπρεπε να φωτογραφίσουν όλους τους δρόμους του κόσμου. Προς το παρόν η κάλυψη είναι σε 48 χώρες και συνεχίζει.

Οι χρήστες βλέπουν 6 εκατ. ώρες βίντεο το μήνα στο Youtube

Έχει κι άλλα: 1 δισ. μοναδικοί χρήστες κάθε μήνα. 100 ώρες βίντεο «ανεβαίνουν» στο site κάθε λεπτό. Περισσότεροι νέοι 18-34 ετών βλέπουν Youtube παρά τηλεόραση. Το 40% των θεάσεων γίνεται από mobile συσκευές. Πάνω από 1 εκατ. πελάτες (στην πλειονότητά τους μικρές επιχειρήσεις) διαφημίζονται στο site.

απο το fortunegreece.com









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου